Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ängsbrage spurtade ner alla över upploppet

Få lade nog märke till Ängsbrage när de svängde in på upploppet i kvällens kallblodslopp. Plötsligt kom han flygande ute i banan och hann fram till seger.
– Upp till en miljon tror jag han kommer nå, sade Jan Ove Olsen.

Publicerad:

Favorit i loppet var Per Viking som ännu inte varit utanför pallen på 14 starter. Han tog över ledningen när de gick ut på slutrundan. Det var ett samlat fält som svängde in på upploppet och få hade nog då kunnat gissa att Ängsbrage (e. Bork Odin) skulle hinna fram till seger, men det gjorde han. Med galopp i starten och trots att han satt fast i den sista svängen.

– Han kan bli lite ivrig och nu tog han ett felsteg i starten. Jag valde sedan att sitta kvar långt bak. Runt hela sista kurvan var det nära att vi inte fick luckan. Han är jättesnabb i benen. Förra starten klockade jag honom till 1.19 i 300 meter på isbanan i Umeå. Han är väldigt fint tagen och är bara fem år. Upp till en miljon tror jag han kommer nå, sade Jan Ove Olsen i vinnarcirkeln på Bollnästravet.

I loppet efter segrade Grand Duke (e. Maharajah). Han tog sig till ledningen och sedan valde Henrik Svensson att ta emot den stora favoriten Cornerstone med två varv till mål. Det blev tuff körning men det var ett drag som gick hem från kuskens sida. Femåringen höll sedan övriga på säkert avstånd över upploppet.

– Jag hade bestämt mig att om jag kom till ledningen skulle jag försvara den. Han är väldigt stark och löpärlig , Vi hade en bra häst på utsidan men jag ville att vi skulle försöka ge den en match. Skötaren gör ett jättebra jobb med honom och han känns bara bättre och bättre för varje gång, sade Henrik Svensson i vinnarcirkeln.

I övrigt så tog Jorma Kontio en dubbel inom V64-spelet med Kobe Web (e. Like A Prayer) och Macy (e. Conway Hall). Båda hästarna tränas av Katja Melkko.

– Hon vann enkelt idag. Det var första starten för Katja senast och hon var mycket bättre idag. Katjas hästar är alltid fint i ordning och enkla att köra, sade Kontio i vinnarcirkeln efter Macys seger.

Alla kvällens resultat hittar du i Travrondens tävlingscenter 

ANNONS

Ämnen i artikeln