Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Apasso skrällde till i Lärlingseliten

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Appasso spurtade bäst i Lärlingseliten. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

BROMMA. Lärlingseliten blev ett rivigt lopp. Efter att ha inlett långt bak i fältet visade sig Apasso starkast över upploppet.

Publicerad:

Graces Candy försvarade innerspåret och spetsade. Crown Wise As avancerades framåt från spår åtta och landade som etta i andraspår. Halvvarvet gick efter 1.09,4.

De kom till kilometern efter 1.10,5 och på den sista bortre långsidan gick Without A Doubt starkt i spåren. Bakom denne förbättrade Appasso (e. Quite Easy U.S.) sin position efter att ha suttit bland de sista. 

Över upploppet hade han bäst fart under hovarna och vann med en knapp längd före Kash Keeper och Atomic Face.

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Carl Philip Lindblom och Appasso efter loppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Carl Philip Lindblom blev en vinnare redan under fredagen. Då som skötare till stallets Västerbo Exciting som segrade i ASVT Trottex Auktionslopp. Nu fick han även besöka vinnarcirkeln som kusk. 

– Det här är någonting utöver det vanliga. Det har inte riktitg gått in än. Han kändes bra i både värmning och provstart. Jag satt och njöt under loppet. Jag fick gå ut i fjärdespår och när jag smackade till lite tog han tag i grejerna, säger Carl Philip Lindblom i vinnarcirkeln.

Appasso tog sin första årsseger och den åttonde i karriären. I och med lördagens seger har han tjänat knappt 900.000 kronor. Det är Åke Lindblom som tränar den sexårige hingsten.

ANNONS

Ämnen i artikeln