Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aramis Bar imponerade

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Aramis Bar visade musklerna i Ragnar Thorngrens Minne. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Rickard Svanstedt och Argbiggan avgör Diamantstoets final via open stretch. Foto: MALIN ALBINSSON TR BILD
David Persson, Vagabond Bi och Ulf Ohlsson efter triumfen i bronsfinalen. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Pastor Power och Peter Untersteiner håller undan i silverfinalen före Zap di Girifalco. Foto: TR BILD
Rickard Svanstedt och Argbiggan avgör Diamantstoets final via open stretch. Foto: MALIN ALBINSSON TR BILD

Det blev full fart från start i Ragnar Thorngrens Minne för fyraåringar. Då var Aramis Bar starkast till slut.

Publicerad:

Power och Robert Bergh fick kämpa för att ta sig till ledningen i fyraåringsloppet. Sedan fick ekipaget försvara sig en gång till när Adrian Kolgjini tryckte till på långsidan. Då såg Björn Goop sin chans och lämnade andra utvändigt för att syna dödens med Aramis Bar (e. Napoleon Bar). När upploppet kom var Power alltjämt ledaren, men Aramis Bar närmade sig hela tiden. Goops italienare kopplade grepp i god tid och segern blev säker på fina 1.11,0a/2140 meter. Det var andra raka segern och också andra gången på rad som italienaren travade elva blankt på full väg. Förstapriset var fina 220 000 kronor.
–  Han var jätteduktig. Det kändes bra hela loppet. Han är i bra form, säger Björn Goop till TV12.

Power höll mycket bra till andraplatsen och Johan Lejon-tränade Galantis spurtade positivt till tredjeplatsen tillsammans med Johan Untersteiner.

I övrigt på V75….

Argbiggan (e. Maharajah) blev svaret i Diamantstoets final efter en snygg styrning av tränaren Rickard Svanstedt. I inledningen spetsade Syria Då och Jan Henriksson vid tömmarna visade att han ville köra där, men Ulf Ohlsson var offensiv med Sunettan Palema och tryckte sig till täten efter 700 meter. Samtidigt hade Svanstedt hittat andra par utvändigt med Argbiggan bakom Darah Bibo som fick köra grovjobbet i dödens. Med 650 meter till mål skickade Björn Goop fram Anthara Bi i tredjespår med Divine i släptåg och Svanstedt valde att sitta kvar i andraspår. Axevallakusken hittade istället ner i rygg på ledaren och när Argbiggan fick full körorder på open stretch svarade hon med en ettrig spurt som räckte till en säker seger.
– Hon har gjort topplopp hela tiden och den här gången löste det sig perfekt. Hon var trött i sista kurvan men de var andra också. När jag vek ner henne på open stretch och hon fick nosen fri så tog hon i det där lilla extra och det räckte hela vägen, sa Rickard Svanstedt i 12-sändningen.

Argbiggan kom hem på nya rekordet 1.12,5/2140 meter och karriärens största seger var värd 220.000 kronor. Favoriten Anthara Bi galopperade bort sig under sitt avancemang och Divine som fick dra tåget i spåren fullföljde starkt som tvåa.  Princess Kloster med Peter Unterstiner såg riktigt laddad ut som trea utan att få fritt.

I bronsfinalen flög Peter Untersteiner och Adde S.H. till ledningen. Där höll sexåringen ett stentufft tempo samtidigt som Vagabond Bi (e. Varenne) och Ulf Ohlsson tassade med i rygg. Som trea på innerspår satt Björn Goop och Twigs Ceasar. Det var också den trion som gjorde upp när upploppet kom. Mest spurtkrut hade Vagabond Bi (e. Varenne) som tog hem striden via open stretch. Ledande Adde S.H. höll till andraplatsen tätt följd av Twigs Ceasar. David Persson-tränade Vagabond Bi vann på snabba 1.10,8a/2140 meter. Förstapriset var 220 000 kronor. 
– Vissa har dömt ut skallen på honom men nu fick han visa vad han går och han vann ganska enkelt. Det var jäkligt kul att få honom vinna på det här sättet och jag hade en god känsla inför upploppet, sa Persson.

Pastor Power (e. Pastor Stephen) tog en efterlängtad fullträff på V75 senast och till silverfinalen hade Peter Untersteiners hedershäst för första gången på länge lottats till ett bra läge. Pastor Power tackade och tog emot och höll relativt enkelt upp innerspåret bakom bilen. Untersteiner fick sedan styra och ställa, varvet gick på beskedliga 1.14,4, och först med 700 meter till mål blev det fart på tillställningen. Som väntat hade hästarna i kön svårt att ta något i speeduppgörelsen utan att det kom att handla om täthästarna. Zap di Girifalco försökte utmana från dödens men Pastor Power värjde sig med huvud, medan Man at Work spurtade in som trea via open stretch efter en resa i vinnarhålet.

Pastor Power vann på 1.11,9a/2140 meter via 10,1 sista varvet och belönades med en kvarts miljon kronor i förstapris.
– Det är en härlig häst. Jag har sagt tidigare att det är min nya Harry Haythrow och det är en evighetsmaskin som alltid är hållbar och pålitlig. Nu är han en guldhäst och jag tror att han kommer vara nyttig där, sa Peter Untersteiner. 

ANNONS

Ämnen i artikelnANNONS