Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets första seger för Gazza B.R.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Björn Goop. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Äventyret till Arvika blev lyckosamt för Björn Goop. Han styrde två hästar från egna stallet till seger – Gazza B.R. noterades för första årssegern.

Publicerad:

Från bakspåret i volten fick Björn Goop och Gazza B.R. (e. Love You) en bra start och de var per omgående framme som första häst i andraspår. Väl där bidade ekipaget sin tid loppet igenom – och på 800-metersbanan lyckades Gazza B.R. fånga in stallkamraten precis innan mållinjen passerades.

Gazza B.R. kom i mål på 1.18,6/2500 meter. Den segervana åttaårige valacken noterades där med för karriärens tionde seger. Hans första triumf sedan mitten av juli förra året.

Ett par lopp tidigare var svaret Björn Goop på nytt. Varvet från mål återfanns Goop i andra ytter med Narciso (e. Maharajah), halvvarvet kvar lyftes hästen ut i tredjespår och där bet det riktigt bra. Narciso kopplade enkelt segergreppet till sist. Triumfen var den fyraårige valackens andra i karriären och den togs på 1.16,9a/2100 meter.

På Bergsåker avgjordes ett uttagningslopp till Dam-SM. Där ordnade Jimmy H Anderssons Eightdaysaweek (e. Muscles Yankee) en övertygande seger från ledningen tillsammans med Nelly Melander.

Ekipaget varvade på 1.13,2 och när loppet skulle till att avgöras var det inget snack om saken. Eightdaysaweek kom i mål med gott om marginal ned till konkurrenterna på 1.13,5a/2140 meter.

– Han var väldigt pigg och jag tänkte att han skulle få springa på. Han hade mycket krafter kvar så det kändes bra hela vägen, sade Nelly Melander i vinnarcirkeln.

Tvåa i mål slutade Bältra Selene med Michelle Larsson i sulkyn. De två främsta ekipagen är klara för finalen som körs på Solänget 23 juli.

ANNONS

Ämnen i artikeln