Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets tredje för Aetos Kronos

I november var Aetos Kronos tillbaka efter sitt längre sjukdomsuppehåll. Sedan dess har Jerry Riordans stjärna startat regelbundet – på måndagen ordnade han tredje segern för året.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Örjan Kihlström var på plats i Halmstad denna måndag. Han var det för att bland annat köra Jerry Riordans Aetos Kronos (e. Bold Eagle) precis som han gjorde i gulddivisionen på Jägersro i början av månaden.

Nu, precis som då, var ekipaget bäst. Efter en vass avslutning i Hallandsmästaren avgjorde hingsten i god tid innan mål.

– Han var lite laddad innan loppet i dag och ena ”norsken” ramlade ned påväg upp bakom bilen. Han galopperade kort bakom bilen men ställde sig och vi tappade inte så farligt mycket. Det löste sig bra ändå, han är komplett och kan spurta och gå i ledningen, säger Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

Från fjärde ytter gick Aetos Kronos med i rygg på Rackham sista 650 meterna av loppet. Hann säkrade sedan segern värd 125.000 kronor på segertiden 1.11,9a/2140 meter.

Örjan Kihlström har kört Aetos Kronos med jämna mellanrum sedan 2019. I vinnarcirkeln jämförde han Aetos Kronos innan och efter hästens sjukdom, det var under 2021 som han drabbades av Horners syndrom.

– Det är klart att det är svårt att komma tillbaka på den nivån han var på innan, då han tävlade helt i världseliten. Men han gör det bra och han tävlar på hög nivå nu också, säger Örjan Kihlström.

Från ledningen blev Heart of Steel och Peter Untersteiner tvåa. Efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren gick tredjepriset till Cokstile med Mattia Orlando i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln