Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Arquana As vann Diamanstoets final

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Arquana As satte nosen först, här längst ifrån kameran. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Diamantstoets final bjöd på mycket stor dramatik.
Efter flera galopper och ett stenhårt upplopp stod Arquana As som vinnare.
– Hon ville vinna, det var väldigt bra gjort, sade kusken Erik Adielsson.

Publicerad:

Loppet föranleddes av flera omstarter och när det väl gick i väg galopperade Domingoa på väg mot ledning och Joyful Trix gjorde detsamma kort senare. André Eklundh körde till med Geogria Am och fick överta från La Mauresque. Hästarna på start hade dock inget med slutstriden att göra.

Hanna Olofsson drog tåget med högoddsaren Ava i tredjespår där Arquana As (e. Chapter Seven) kunde gå med i rygg. Ava kopplade grepp in på upploppet och fick Arquana As utvändigt om sig som slet en del med stilen och Beauty Wind invändigt om sig. 

Struligt upplopp – fin inställning

Precis kort före linjen lyckades Erik Adielsson få Timo Nurmos-tränade Arquana As först. 

– Jag mår jättebra nu. Vi kunde vänta relativt länge men hon sjabblade lite med travet. Jag måste lyfta på hatten då hennes inställning gjorde att hon vann. 50 procent handlade om att hon skulle hålla sig i trav, 50 procent handlade om att hon ville vinna. Det var väldigt bra gjort, sade Erik Adielsson i segerintervjun.

Segertiden blev 1.12,7/2 140 meter och belöningen 220 000 kronor. Arquana As kom till Timo Nurmos i fjol men först i år med barfotabalans har hon börjat vinna lopp på svensk mark. Äger gör Gerrtis Leendert i Nederländerna. 

Tapperhetsmedalj till trean Ava. 

ANNONS

Ämnen i artikeln