Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Astronascente Zac glänste för Björn Goop

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Astronascente Zac och Björn Goop. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Astronascente Zac och Björn Goop tog tidigt hand om ledningen. Sedan var konkurrenterna chanslösa att utmana i klass I-försöket.

Publicerad:

Björn Goop höll upp ledningen med egentränade Astronascente Zac (e. Ready Cash) i klass I-försöket. Väl där låg vägen öppen till seger för den fyraårige valacken.

Den segervana hästen noterades för sjunde segern i karriärens 16:e start. Den italienskfödde fyraåringen varvade på 1.12,9 – in i slutsvängen ryckte Goop och Astronascente Zac åt sig ett par längders ledning och ekipaget vann säkert på 1.12,9a/2140 meter.

– Det har varit mycket förväntningar på honom. Det krånglade nästan hela treårssäsongen. Vi provade och laborerade lite och nu får han äntligen visa hur bra han är. Ibland är det bra med tålamod. Det är en väldigt snäll och klok häst och jag är jätteglad att han fungerar, sade Lena Johansson som sköter om Astronascente Zac, till Kanal75.

Där bakom inkom Lars I Nilsson-tränade Sweetman och Kevin Oscarsson som tvåa medan Ola Karlssons Taxi Out och Jörgen Sjunnesson blev trea.

Kontrade till seger

In på upploppet i klass II-försöket hade ett flertal ekipage chansen till segern. Först över mållinjen var till sist Dan-Åke Olsson med egentränade Jeans’n Passion (e. Maharajah).

Ekipaget höll upp ledningen från innerspåret i volten och öppnade första 500 meterna efter 1.17,8. In i och genom slutsvängen var ekipaget passerade, men Jeans’n Passion hittade nya krafter över upploppet och slungade sig förbi till knapp seger på 1.14,9/2140 meter.

– Det här kan vara min sista riktigt bra häst. Jag sa inför loppet att vinner hon inte idag så kommer hon att vinna V75 längre fram, sade Dan-Åke Olsson till Kanal75 efter segern.

Hanna Lähdekorpis Keegan Trot höll förtjänstfullt och var inte stort slagen som tvåa. För Björn Goop och Take It Easy Tour blev det en tredjeplats.

Tredje raka för Dragster

Erik Adielsson lotsade fram Roger Malmqvist-tränade Dragster (e. Micro Mesh) och den åttaårige valacken tackade genom att vara snabbast den sista biten. Dragster har formen på topp – och det här var hästens tredje raka seger. Den fjärde för året.

Dragster passerade mållinjen av gulddivisionsförsöket på 1.11,6a/1640 meter närmast före Nadal Broline och Björn Goop samt Pastore Bob och Johan Untersteiner.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Han är otroligt grym. Det har jag alltid tyckt. Vi fick in honom som ettåring och har haft honom i sju år. Han har gjort en otrolig resa. Det är jätteroligt att han tagit ännu ett steg. Jag känner superlycka och tacksamhet över att jag får ta hand om den här hästen, sade Dragsters skötare Erika Karlsson till Kanal75.

Fjärde årssegern för Inertial

Tidigare under året har Ola Karlsson-tränade Inertial (e. Yorktown Gunner) vunnit tre lopp i Danmark. På lördagen var det dags för årets första triumf på svensk mark. Jörgen Sjunnesson gav Inertial ett lopp i rygg på ledande Neelix och när luckan uppenbarade sig avslutade den sexårige valacken strålande.

– Jäkligt skojigt. Jag har haft hästen länge och denna gång klaffade det till 100 procent. Oavsett distans levererar alltid den här hästen bara han får ett vettigt lopp. Sedan tycker jag att han har höjt sig ett snäpp i de sista åtta loppen, sade Ola Karlsson till Kanal75.

Inertial passerade mållinjen på 1.14,1a/2640 meter. För Peter Untersteiner med egentränade Love Håleryd blev det ett andrapris efter en övertygande avslutning medan Björn Goop och Bear Hope tog hand om tredjepriset efter ett lopp mestadels i tredje invändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln