Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åttonde segern för Re Vital

Foto: Privat
Emma Jonsson tog hem dagens högst doterade lopp på Bodentravet under söndagen. Foto: Privat

Emma Jonsson hade tre av stallets fyra hästar ut i samma lopp under söndagens tävlingar på Bodentravet.
Det slutade med seger för Re Vital som fortsätter visa framfötterna och tog karriärens åttonde vinst.

Publicerad:

Emma Jonsson, född 1993, tog sin första tränarseger 2015 med sin första starthäst Ennos Tosca. Stoet tog ytterligare en seger 2016, men sen kom det att dröja många år innan den efterföljande segern skulle komma. 

2022 tog Eldar hem ett lopp på hemmabanan Umåker och inför årets säsong fick hon på allvar chansen som tränare, åtminstone på papperet. Då satte tidigare b-tränare Anne-Mari Fjällström in Re Vital och Rickard Af R.F. i träning hos Emma Jonsson och det har gått som tåget.

– Det stämmer att jag står som tränare nu, men jag och Anne-Mari har tränat våra hästar tillsammans de senaste åtta åren. Nu har hon lämnat in licensen så tar jag över som tränare på papperet. Men vi fortsätter precis som tidigare att träna hästarna och vi har så fantastiskt roligt ihop, har Emma Jonsson tidigare sagt till Travronden.

Fortsätter övertyga

Re Vital (e. Ingbest) har imponerat stort och på årets sju starter har han aldrig slutat sämre än fyra. Under söndagen kom andra segern i nya regin, den totalt åttonde i karriären. 

Tillsammans med Jens Eriksson spurtade Re Vital till vinst och gjorde det på 1.29,7/2160 meter i det lopp för dagen med högst förstapris, 50.000 kronor.

I det slagna fältet fanns många formstarka hästar, men även Eldar och Rickard Af R.F, så en hektisk dag var det för Emma Jonsson, även om hon är van vid det här laget då hon startat trion i samma lopp vid tre tidigare tillfällen.

Foto: TR BILD
Jens Eriksson tog en dubbel på Bodentravet. Foto: TR BILD

Dubbel till Re Vitals kusk

Körande Jens Eriksson vann inte bara med Re Vital denna söndag. Han segrade även med med Jesper R Nilssons Fructose (e. Readly Express). 

Stoet avgjorde på enkelt sätt i sitt lopp och tog karriärens sjunde vinst i tolfte starten. 

Vinnartiden skrevs till 1.17,7a/2140 meter och körande Eriksson har suttit upp bakom fuxstoet vid fem av fyraåringens triumfer.

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Ulf Ohlsson hade en bra dag då Bodentravet anordnade tävlingar under söndagen. Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

Trippel till Ohlsson

Annars var tävlingsdagen mestadels Ulf Ohlssons. Totalt blev det tre vinster för tidigare championkusken. Bakom Petri Salmelas Summit By Proxy avlade han maiden i fyraåringens 14:e start, en valack efter Bodentränarens tidigare stjärna Beer Summit.

Under förra vintern visade Marttistrip absolut toppform då han tog sex raka segrar. Fullt lika bra har det inte gått i år, men på årets fem starter har det blivit fem pallplatser och söndagen gav 2024 års andra vinst. 

Sjuåringen efter Classic Photo debuterade först 2021 som fyraåring, men har nu tjänat närmare en halv miljon kronor.

Ulf Ohlssons hattrick kom med finsktränade Donna As (e. What The Hill) som från ledningen såg till att ge tränare Janita Luttunen all anledning att glädjas. 40.000 kronor uppgick förstapriset till i loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln