Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axel Ruda igen – nu väntar Bollnäs

Pär Ländin-tränade Axel Ruda har haft ett fantastiskt år och fortsätter att vinna. Nu blev han rejält utmanad men visade fin uppfattning efter en resa i dödens i Skellefteå och vann på nytt banrekord.
– Nu blir det V75 i Bollnäs på lördag i nästa start, säger Pär Ländin.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Axel Ruda (arkivbild) har haft ett otroligt 2023 och fortsätter att leverera. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Mika Forss valde att köra i ledningen med Hector Sisu och Peter Eriksson fick nöja sig med dödens med Axel Ruda (e. Formula One). Ledaren var slagen tidigt men Daniel Wäjerstens Rome Pays Off utmanade rejält i utgången av sista kurvan men galopperade 100 kvar. Då blev det väldigt enkelt för Axel Ruda på nya banrekordet 1.10,6a/1640 meter. Det tidigare hade Devils Tongue på 1.10,7.

– Han blir allt starkare i kroppen och stabilare i benen. Sedan får han viktig massage varje tisdag, säger Pär Ländin i ATG Live.

Stor dramatik

 

Det blev stor dramatik i V64-2. Detta när ledande Exklusiva Liss galopperade mitt på upploppet. Då kunde istället Ulf Ohlsson vinna enkelt med Oscar Berglund-tränade Bourne Dominion (e. Chocolatier).

– Det såg väldigt mycket bättre ut den här gången och jag är sjukt glad för hästägarnas skull, säger tränaren Oscar Berglund i ATG Live.

Robert Dunder släppte ledningen med Nemesia Boko i V64-3 till favoriten Free To Ask och Daniel Wäjersten. Över upploppet gick det sedan inte att utmana Wäjerstens häst.

– Dunders häst utmanade på upploppet men Free To Ask svarade fint och visade bra uppfattning. Om han är bra i Breeders Crown-försöket i Boden den 14 september så siktar vi mot kriteriekval, säger Daniel Wäjersten i vinnarcirkeln.

Björlifanner (e. Tekno Odin) såg helt klar ut inne på upploppet efter en resa i tredje ytter i V64-4. Men Månremus utmanade rejält sista biten och det blev stenhårt i mål.
– Varken jag eller Marcus Lilius visste vilken som var först. Kul att vi fick nosen först, säger Nathalie Blom i ATG Live.

Imponerande vinnare

 

Christian Månsson fick en perfekt resa i vinnarhålet med Global Daylight (e. Brillantissime) i V64-5 och avgjorde säkert när luckan kom inne på upploppet.

I V64-avslutningen fick vi se en imponerande vinnare i Megan di Quattro (e. Orlando Vici), som rundade hela fältet från sista plats för sin ägare och tränare Caroline L Örnfeldt.
– Jag har bara vunnit ponnylopp tidigare, säger segerkusken i ATG LIve.

ANNONS

Ämnen i artikeln