Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bahama Passion vann på V86

Bahama Passion har varit trea i sina uttagningslopp till Stochampionatet och Derbystoet.
Efter segern på Solvalla hoppas tränaren på en årgångsfinal till slut.
– Nu blir det semifinal i Breeders Crown, säger Tommy B Andersson.

(TV: Bilder från ATG)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mikael J Andersson och Bahama Passion vann upploppsduellen mot invändiga Fossens Wally. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Uppladdningen inför BC-semifinalerna på Solvalla blev en rejäl genomkörare. På samma bana styrde Mikael J Andersson på med Bahama Passion (e. Googoo Gaagaa) under slutrundan i den sjätte V86-avdelningen. Det blev till slut utvändigt om ledande Fossens Wally i slutsvängen.

Den duon stred sida vid sida upploppet ner och när linjen kom var det Bahama Passion som hade nosen först.

– Jag hoppades att hon skulle orka. Hon satt långt bak och det var ju inget tempo i loppet, så det var starkt gjort, sade Mikael J Andersson i vinnarcirkeln.

Klockan stannade på 1.15,3a/2640 meter.

– Jag tror inte distansen har någon betydelse för henne. Långt eller kort eller om vi kör på månen – hon gör vad hon ska ändå.

Mikael J Andersson har kört hästen 13 starter i rad. Det innebär att duon har fyra segrar tillsammans och att kusken även varit med om de tunga tredjeplatserna i uttagningarna till årgångsloppen.

– Det har häxat lite och jag har fått fortsätta köra ändå. Då värmer det lite extra.

Även tränaren hittade till vinnarcirkeln. Han hoppas på bättre lycka i semifinalerna.

– Jag hoppas att hon får ett bra lopp och att hon slipper göra jobbet själv, sade Tommy B Andersson.

Starkast från bakspår

Från bakspår kunde Claes Sjöström och Eddy West (e. Sahara Dynamite) ta rygg på favoriten Racing Ribb och Johan Untersteiner i Solvallas första V86-avdelning. Det innebar tredje utvändigt och sedan också draghjälp i tredjespår genom slutsvängen. När ledande Hollywood Story tröttnade på upploppet kom segerbuden längre ut i banan. Bäst gick Eddy West som vann knappt men säkert närmast före McGarret och Ghandi Boko.

Bröt trista sviten

Med fem raka andraplatser i raden fick Banana Joe (e. Sahara Dynamite) visa att det inte var något fel på löpskallen. Tillsammans med tränaren Klaus Kern hamnade hästen utvändigt om ledaren. Från den positionen var han bara bäst och vann på 1.13,9a/2140 meter.

Tävlingarna på huvudstadsbanan avslutades med en rejäl överraskning. Magnus A Djuse ersatte Ulf Ohlsson i sulkyn bakom Tomas Petterssons sto Bellis Frontline (e. Allstar Hall). Den duon spurtade till seger till vinnaroddset 35 gånger pengarna på ATG.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Hulken Sisu föll när Magnus Teien Gundersen styrde stallkamraten Brage Hindö. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Favoritfall på Bjerke

I V86-1 tog sig Goodman B.R enkelt till ledningen. Favoriten Hulken Sisu hamnade utvändigt och tryckte sig till ledningen med varvet till mål. På sista bortre långsidan gick Brage Hindö (e. Cantab Hall) först i tredjespår. Han fick trava där under resten av loppet och avgjorde säkert före Hulken Sisu på 1.13,8a/2100 meter. Magnus Teien Gundersen körde.

Favoritfall blev det även i den sista avdelningen på Bjerke. Då blev det vild körning om ledningen när Fidanza och A Perfect Dutchess duellerade under första halvvarvet innan Frode Hamre tog upp bakom den sistnämnda. I andra utvändigt satt treåriga stoet Callas (e. Southwind Frank) som kunde spara speeden till slutet. När ledaren tröttnade och favoriten A Perfect Dutchess satt fast kunde Callas med Joakim Rasmussen i sulkyn avgöra enkelt över upploppet på 1.12,5a/1609 meter. Hästens tredje raka seger.

Favoriten höll

I andra avdelningen på Bjerke tillika V86-3 spetsade favoriten Force de Flandre (e. Prodigious) och fick trava i beskedligt tempo under första varvet. Stoet var sen aldrig hotat utan gick ifrån till en odramatisk seger på 1.15,3a/2600 meter. Hästens fjärde raka, kusken var Vidar Hop. 

Per Oleg-Midtfjeld fick triumfera i V86-5 tillsammans med Jaipur B.R. (e. Zola Boko) Ekipaget stack till ledningen och släppte sedan till The Normal One. I utgången av sista sväng kom luckan och Jaipur B.R. spurtade till seger. Tiden var 1.14,7a/2100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln