Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Balboa Lux sprintade undan på 1.10-tid

Fyrbente Balboa Lux vann på mersmakande vis.
Tvåbente Peter Arnqvist avslutade kvällen på spexigt sätt.
– Kompisar till mig satt på restaurangen och stod och skrek så segergesten var till dem, säger han.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:

Det var en strulig tävlingskväll på Åbytravet med en mängd omstarter och hela 37(!) bestraffningar under kvällen, bland annat för felaktig tävlingsdräkt samt störningar av pågående segerceremonier. Tävlingskvällen innehöll också fina prestationer och den italienskfödde Balboa Lux (e. Password) stod för en sådan.

Hingsten tränas av Gennaro Casillo och kördes av Christoffer Eriksson – som mest behövde hålla i sig. Segerstaplaren pep till ledningen och såg oslagbar ut loppet igenom. Han kom hem på 1.10,9a/1 640 meter.

– En väldigt bra häst med bra energi, snabb bakom bilen och han vann på bra sätt. Han hade kanske inte sin bästa dag ändå nu mer skor, han var finare i förra starten när han gick barfota, sade Christoffer Eriksson i ATG Live.

Konkurrenterna kan dock andas ut, kvaliteterna han visade i dag hade gjort honom till en mycket intressant faktor i Sprintermästaren men han är inte anmäld till några årgångslopp i Sverige.

Spex från Arnqvist

Samma fartfest var det inte i det avslutande loppet. Peter Arnqvist forcerade fram treårige Sourire Frö (e. Wishing Stone) till ledning och tilläts köra 1.20,5(!) första 1 500 meterna. Jerry Riordan-tränade hästen hade inga problem med att sticka undan till överlägsen seger. Loppet höll inte någon större dignitet men Arnqvist bjöd på en mycket rejäl segergest.

– Man måste spexa lite. Vi har varit utan publik i nästan ett och ett halvt år och nu. Kompisar till mig satt på restaurangen och in på upploppet skreks det bra därifrån så segergesten var till dem, säger han.  

ANNONS

Ämnen i artikeln