Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banderas Bi spurtade hem Oslo Grand Prix

Foto: HESTEGUIDEN/TGN
Banderas Bi och Alessandro Gocciadoro spurtar hem Oslo Grand Prix. Foto: HESTEGUIDEN/TGN

Sjuårige Banderas Bi höll inte ens på att få starta i Oslo Grand Prix på grund av ett litet sår som började blöda. Men veterinären släppte genom det hela – och då vann Alessandro Gocciadoro också loppet (V75-7).
– Vi fick en bra resa men hästen har också toppform, summerar Alessandro Gocciadoro för Kanal 75.

Publicerad:

Annars var Erik Adielsson nöjd med att enkelt komma till ledningen med Joviality, även om första varvet travades efter 1.09,9.

– Det stämde bra första biten men sedan satsade Adrian framåt med Barack Face och då blev Joviality lite het andra och tredje femhundringen. Det kan ha varit det som kostade segern, säger Erik Adielsson till Kanal 75.

Fin resa

Alessandro Gocciadoro inledde i tredje par invändigt med Banderas Bi (e. Ganymede), vilket byttes ut till andra ytter. Det bet sedan bra sista 500 och mitt på upploppet gav sig Joviality. Banderas Bi kunde även hålla undan för en bra avslutande Kentucky River och Örjan Kihlström.

– Han vann på Jarlsberg förra året och har gjort det bra i flera grupp I-lopp i Italien mot tufft motstånd. Nu var han redo för att vinna mot de bästa här i Oslo och jag är väldigt glad. Tidigare hade jag bara vunnit loppet som tränare, nu lyckades det också som kusk, säger Alessandro Gocciadoro till Kanal 75.

Det var Jorma Kontio som hjälpte Gocciadoro till den där första tränarsegern i OGP 2019 med Vitruvio. Segertiden den här gången blev 1.10,5a/2100 meter och förstapriset var 1,2 miljoner norska kronor.

Örjan Kihlström var klart nöjd med andraplatsen med Kentucky River.
– Hästen avslutade jättebra men vi fick aldrig tag i vinnaren.

Missnöjd Kolgjini

Adrian Kolgjini var desto mer besviken med Barack Face, som tröttnade tidigt i dödens.
– Det var något fel på honom i dag, inget drag alls. Vi har haft sjukdomar i stallet en period och nu verkar även Barack ha fått något av detta.

ANNONS

Ämnen i artikeln