Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Barbro Kronos trots tuff resa

Foto: TR BILD
Barbro Kronos tog hem försök i STL Stoeliten. Foto: TR BILD

Barbro Kronos tillhörde kulltoppen som tre- och fyraåring.
Efter regibyte tidigare i år hamnade hon hos Markus B Svedberg.
Under söndagen kom första segern i hans regi i STL Stoeliten.

Publicerad:

Ett försök till STL Stoeliten kördes under söndagen och den stora favoriten Honey Mearas var borta redan i första sväng då hon galopperade för körande Örjan Kihlström.

Istället hittade Chablis Ribb till ledningen för Magnus A Djuse med Barbro Kronos och Markus B Svedberg utvändigt.

Första varvet gick efter 1.11,3 – och i det läget såg det som upplagt ut för Daniel Wäjerstens Fifty Cent Piece som satt i tredje utvändigt. Man kom också att attackera 1100 meter från mål – men det bet inte mer än okej för vinnaren av Drottning Silvias Pokal och Breeders Crown i fjol. 

Istället var det Barbro Kronos som kämpade tappert – och också lyckades hålla undan för fint avslutandes Miracle Tile över upploppet.

– Jag kände att hästen hade form, men samtidigt trodde jag väl inte att hon skulle vinna från dödens mot det här motståndet, kommenterade Markus B Svedberg.

1.12,6a/2140 meter blev vinnartiden för Barbro Kronos som gjorde andra starten i Markus B Svedbergs regi efter att tidigare ha tränats av Svante Båth.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Markus B Svedberg. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

“Har i Stoeliten att göra”

Barbro Kronos (e. Trixton) har tjänat nästan fyra miljoner kronor under karriären – däribland genom seger i långa E3 och genom pallplatser i både Svenskt Trav-Oaks och Stochampionatet.

– Det är ingen bluffhäst, det har hon visat många gånger förut. Det är 2,5 månad sedan jag fick in henne i träning och man kände direkt att det var klass i hästen, sade Svedberg i vinnarcirkeln.

– Hon är inte färsk, hon har varit igång, men av det hon visade i dag känns det ju som att hon ska ha i Stoeliten att göra. Jag trodde jag var stenslagen 300 kvar, men hon tog fram skallen.

Storskrällde i STL Diamantstoet också

Förutom skrällen med Barbro Kronos vann även Markus B Svedberg ett försök till STL Diamantstoet. Efter att ha serverat Loaded Leila perfekt resa var det hon som hade bäst spurtkrut till slut.

Loaded Leila (e. Raja Mirchi) är halvsyster till Markus B Svedbergs topphäst Loaded Maria. 

Hon vann på tiden 1.14,2/2140 meter.

ANNONS