Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.A.Superhero spurtade till seger

Foto: BURT SEEGER/TR BILD
Längst ut i banan kom B.A.Superhero och segrade för Bo Westergaard. Foto: BURT SEEGER/TR BILD

B.A.Superhero köptes till Skandinavien för att hävda sig i de större fyraåringsloppen för året.
I Fyraåringseliten på Charlottenlund slutade det med seger för Bo Westergaards relativa nyförvärv.

Publicerad:

B.A.Superhero inledde karriären starkt hos Lucas Wallin i USA. Under treåringssäsongen slutade han bland annat tvåa i Earl Beal Memorial Consolation med 50.000 dollar i andrapris, och sprang totalt in drygt 200.000 dollar på två säsonger.

Efter treåringssäsongen såldes hästen på auktion till Bo Westergaard för 220.000 dollar och exporterades till Danmark för att tävla i de större fyraåringsloppen i Skandinavien 2023.

Hos nye tränaren har hästen gjort det bra. Två segrar i enklare gäng och ett andrapris var facit inför söndagens start och nu visade sig sonen till Muscle Hill sig riktigt rejäl.

I Fyraåringseliten blev det seger på 1.12,2/2000 meter efter att ha spurtat ner storfavoriten Schampus, som inte hade någonting att sätta emot i avslutningen, dessutom galopperade Alessandro Gocciadoros Don't Say Gar i rena förskräckelsen.

100.000 kronor var vinsten värd för B.A.Superhero som visade fina takter efter att ha suttit i tredje invändigt under loppets gång.

– Vi provade att finna en häst som skulle duga i större sammanhang och vi verkar ha lyckats så här långt. Det här är en häst med fin utveckling i sig, säger Bo Westergaard.

ANNONS

Ämnen i artikeln