Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bazire: "Tycker inte att det var någon fara"

Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTrot
Jean-Michel Bazire och Davidson du Pont slutade tvåa i Prix d'Amérique bakom Face Time Bourbon. Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTrot

Det blev en ny andraplats för Davidson du Pont. Precis som i fjol var han endast slagen av Face Time Bourbon i Prix d’Amérique – Bazire kommenterade även incidenten som inträffade dryga varvet kvar till mål.

Publicerad:

Redan på lördagens presskonferens hintade Jean-Michel Bazire om taktiken att han ville köra Davidson du Pont i rygg på förhandsfavoriten Face Time Bourbon. Och när hästarna väl positionerat sig i loppet var det ett faktum.

Det räckte dock inte hela vägen för Bazire och Davidson du Pont. Man tappade ett par längder på Face Time Bourbon genom slutsvängen och fick till sist nöja sig med andrapriset. På den efterföljande presskonferensen delade Jean-Michel Bazire med sig av hur han upplevde loppet.

– Min häst var lugn och sansad under vägen. Det kändes helt okej från start. Jag gjorde vad jag trodde var bäst och försökte hålla mig bakom Face Time Bourbon och jag tror också att Björn Goop kände viss press där ett tag. I sista sväng hamnade vi ett par längder bakom och då förstod jag att det skulle bli tufft. Face Time Bourbon är riktigt stark i det läget. Vi gjorde vad vi kunde, men vi hamnade ett par längder bakom, sade Jean-Michel Bazire.

Davidson du Pont kom i mål på 1.10,9/2700 meter. Tre tiondelar snabbare än det tidigare löpningsrekordet. Andraplatsen betalade 250.000 euro till kretsen kring hingsten.

– Det var inte så mycket att diskutera. Vi gjorde vad vi kunde. Jag vet inte vad som krävs för att besegra Face Time Bourbon. Han kommer att bli ihågkommen väldigt länge. Det är svårt att säga om jag hade kunnat göra någonting annorlunda. Hade jag accelererat och börjat köra på min häst tidigare tror jag inte att det hade blivit bra heller.

När Jean-Michel Bazire insåg att de inte skulle bli bättre än tvåa skiftades fokus mot att istället säkra den placeringen.

– 200 meter från mål förstod jag att vi inte skulle vinna. Vi gjorde som sagt allt vi kunde, men det gick inte vägen den här gången. Det är bara att acceptera.

Söndagens andraplats gör att Davidson du Pont nu sprungit in 1.605.610 euro under karriären.

En omdebatterad sekvens i loppet var när Björn Goop flyttade ut Face Time Bourbon i tredjespår framför Jean-Michel Bazire och Davidson du Pont. Bazire tvingades plocka upp sin häst som var väldigt nära att gå över i galopp.

För Equidia gav Jean-Michel Bazire sin syn på loppet och på incidenten.

– Det var lite tajt på första upploppet när Björn gick ut men jag tycker inte att det var någon fara.

Björn Goop berättade om situationen i Kanal 75.

– Det är lite så Prix d'Amérique är. Det var en batalj om samma position och jag fick ta mig ut. Man får inget genom att vara snäll här. Det är klart att det var tufft av mig.

ANNONS

Ämnen i artikeln