Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bazire vann Grand National du Trot-finalen igen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Jean-Michel Bazire vann Grand National du Trot-finalen för sjunde året i följd. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Jean-Michel Bazire tog hem finalen i den landsomfattande löpningsserien Grand National de Trot för sjunde året i följd. Det var favoriten Gently de Muze som höll för trycket på Vincennes.

Publicerad:

Den här finalen har dominerats totalt av Jean-Michel Bazire de senaste åren. Cleangame vann både i fjol och 2019 och andra kända hästar som Aubrion du Gers och Ble du Gers har också vunnit den här finalen i Bazires regi. Årets fullträff var den sjunde i rad som tränare för Bazire (sex som kusk).

I år hade Jean-Michel med tre hästar och körde själv den sexårige favoriten Gently de Muze (e. Perlando). Han inledde i tredje par utvändigt för att sedan ta ett initiativ och köra sig till ledningen 900 meter från mål. Då hade första 1.300 avverkats efter långsamma 1.15,1, vilket gjorde att hästarna på både 25 och 50 meters tillägg fick omöjliga uppgifter. Christian Bigeon-tränade Goeland d'Haufor (e. Voltigeur de Myrt) försökte utmana till slut, men kom aldrig i farlig närhet.

Segertiden blev 1.13,3/2850 meter och förstapriset var 67.500 euro. Gently de Muze kom till start i finalen med två nollor samt en diskning. Men den här gången hade Bazire ”ställt i ordning” med ny utrustning och som vanligt lyckats perfekt med toppningen. Tidigare hade Gently de Muze ett försök till Grand National du Trot i Toulouse som sin största seger.

ANNONS

Ämnen i artikeln