Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

BC-finaler: Fyra svenska pallplatser

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Lucas Wallin kunde glädjas över en andraplats i en av Breeders Crown-finalerna. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Det blev inga segrar men väl fyra pallplatser för de svenska tränarna när den stora Breeders Crown-helgen inleddes i USA med tvååringsloppen.

Publicerad:

I BC-loppet för de tvååriga stona på Hoosier Park var flera blågula ekipage med i huvudrollen. När väl krutröken lagt sig hade ändå Linda Toscano-tränade Lady Chaos (e. Cantab Hall) vunnit på 1.11,3a/1609 meter. David Miller körde till spets efter drygt 500 meter, men tvingades släppa täten till Åke Svanstedt-tränade Presto (e. Trixton) i sista kurvan. Sedan hade även Marcus Melander-tränade Iteration (e. Chapter Seven) greppet en kort bit för att sedan falla tillbaka. Lady Chaos fick luckan när ledande Presto bröt ut och hann fram till vinsten med en halv längds marginal. Efter att ha inlett i spets bjöds Lucas Wallin-tränade Mazzarati (e. Cantab Hall) på en en invändigt smygresa av Tim Tetrick  och tackade för denna med att spurta in som tvåa. Svenskt även på tredje plats genom Åke Svanstedt med Splash Blue Chip (e. EL Titan). Lady Chaos största seger sedan tidigare var den i finalen av Kentucky Sire Stakes (250.000 dollar i prispotten), men den här gången handlade det om mer än dubbelt så mycket pengar. I samtliga fyra BC-finalerna bjöds det nämligen på en samlad prispott på 600.000 dollar.

I BC-loppet för de tvååriga hingstarna och valackerna lyckades Marcus Melander-tränade In Range (e. Bar Hopping) bäst med en andraplats för Tim Tetrick. Detta efter en smygresa i fjärde par invändigt och sedan invändig avslutning. Det fattades bara en knapp längd till vinnade On A Streak (e. Cantab Hall) med Bob McClure i sulkyn. Den Luc Blais-tränade tvååringen fick luckan från vinnarhålet och kom i mål på 1.10,1a/1609 meter. Åke Svanstedts Captain Corey (e. Googoo Gaagaa) inledde med fem raka segrar för att sedan sluta tvåa i Breeders Crown-försöket. Nu fick hästen nöja sig med femtepriset efter en öppning på under 1.07 första quartern och trötta ben till slut. För On A Streak var det här andra segern i nionde starten. Den första tog han i finalen av Wellwood Memorial och hästen slutade öäven trea i Mohawk Million.

Nancy Takter ordnade den fjärde svenska pallplatsen i BC-finalen för de tvååriga passgångarstona. Från vinnarhålet var hennes JK Alwaysbalady (e. Always B. Miki) knappt slagen tvåa av Dexter Dunn-körde ledaren Fire Start Hanover (e. Somebeachsomewhere).

Nancy Takter såg även till att det blev en svensk tränarseger på Hoosier Park I The Pegasus för treåriga ston. Yannick Gingras fick luckan från ledarryggen bakom Shishito (e. Father Patrick) och vann säkert på 1.09,8a/1609 meter. Det här var hästens sjunde seger och den tredje i år. Förstapriset var cirka 30.000 dollar.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln