Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Beast vann direkt efter uppehåll

Beast visade ingen ringrost efter drygt tre månaders uppehåll. I Boden spurtade han till seger för Hanna Olofsson som är tränare, ägare och uppfödare

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

På fredagen gjorde fyraårige Beast (e. S.J.’s Caviar) sin första start sedan 14 september. Han gick i rygg på ledaren och i slutsvängen såg det ut att bli fel då han blev dragen bakåt. 

Hanna Olofsson hittade dock ut i andraspår och över upploppet hade hästen den klart bästa farten. Tiden blev 1.18,3a/2640 meter och segermarginalen blev 2,5 längd i något avstannande stil

– Den sista biten blev han sig själv igen. Lat och flegmatisk.  Jag vet inte vad som flög i honom i dag. Han var helt vild i loppet. Det var en ny upplevelse att köra honom. Man brukar få jaga honom hela vägen, det var skönt att det löste sig, säger Hanna Olofsson i vinnarcirkeln.

Hanna Olofssons hästar håller fin form för dagen. Under kvällen i Boden vann också Hjalmar Express (e. From Above) och Al’s Successor (e. Crazed) från stallet.

– De flesta av våra hästarna springer ungefär lika bra på isen som på sommaren. De är inte hindrade av att de har hakar i skorna.

Tävlingskvällen var årets sista i Boden. För andra året i rad gick kuskchampionatet till Mika Forss som vann 33 lopp på banan under 2023. Petri Salmela vann tränarligan med 49 segrar.

Enkelt för Eva Aloha

Boden delade V64-omgången med Romme. Där slog Marcus Lilius till med fyraåriga Eva Aloha (e. Bold Eagle) som tränas av Stig Jarle Röste. Stoet ledde runt om på 1.16,1a/2140 meter. 

– Hon blev lite ensam och flegmatisk till slut, men hon har bra inställning. Nu visade hon att hon kan gå i spets över medeldistans. Jag tror att hon kommer duga bra under vintern, säger Marcus Lilius i vinnarcirkeln.

Fullständiga resultat från Boden och Romme hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln