Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Beat Generation bäst på Vincennes

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Beat Generation vid en tidigare start i monté på Vincennes. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Jörgen Westholms Beat Generation trivs bevisligen i Paris. På söndagen ordnade sexåringen tredje segern på Vincennes.

Publicerad:

Beat Generation (e. Bird Parker) vann på Vincennes både i april och i juni förra året. På söndagen var han på nytt först över mållinjen på Vincennes kolstybb. Jörgen Westholm plockade ut den sexårige hingsten i montéloppet Prix Indienne (€71.000) tillsammans med Mathieu Mottier.

I det nio hästar starka fältet diskvalificerades fyra för galopp. Efter ett lopp i ryggar hade Beat Generation inga som helst bekymmer att avgöra till slut. Han kom i mål på 1.11,1/2175 meter och inkasserade därmed 31.950 euro till sitt konto.

På åtta starter i Frankrike har Beat Generation sprungit in 91.350 euro.

Karriärens hittills största seger

Senast debuterade Jean-Philippe Monclins Geisha Speed (e. Uriel Speed) i grupp I-loppssammanhang i och med sjätteplatsen i Prix de Cornulier. Nu testade det åttaåriga stoet på hetluften på nytt.

Precis som senast satt Anthony Barrier i sadeln när grupp I-loppet Prix de l’Île-de-France (€200.000) avgjordes på Vincennes. Barrier serverade Geisha Speed ett lopp i tredje invändigt till en början och genom sista sväng återfanns man i rygg ledande Inshore.

Över upploppet kom luckan mellan hästar för Geisha Speed som hade bäst fart under hovarna av alla. Hon passerade Vincennes mållinje främst och hon gjorde det på 1.10,5/2175 meter före Idéale du Chêne och Granvillaise Bleue.

Segern var dessutom tränaren Jean-Philippe Monclins första när det kommer till grupp I-lopp. En seger värd 90.000 euro.

Jonathan Carré fanns med i loppet och blev oplacerad i tillsammans med Alessandro Gocciadoros Blackflash Bar.

Fjärde raka för Global Agreement

Svenskägda Global Agreement (e. Love You) lämnade Johan Untersteiner i april och har sedan dess gjort fyra starter för Alessandro Gocciadoro – med fyra segrar som följd.

På söndagen tog han andra raka segern på Vincennes där han var starkast till slut i Prix de la Creuse (€56.000) med sin tränare själv i sulkyn. Global Agreement gick med i ryggar i tredjespår inledningsvis och placerade sig sedan utvändigt om ledaren med drygt 500 meter kvar till mål.

Därifrån vann han i säker stil på 1.11,1a/2100 före Gamin du Gaultier som tvåa. Fredrik Wallins Reven Dejavu blev trea för David Thomain.

Förstapriset uppgick till 25.200 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln