Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Best Ofdream Trio vann på mäktigt sätt i Jarlsberg

Foto: ATG
Best Ofdream Trio stod för en storartad insats på Jarlsberg. Foto: ATG

Best Ofdream Trio imponerade stort på Jarlsberg. Trots en tung resa i högt tempo var han starkast och vann på en topptid.

Publicerad:

Hästen öppnade kvickt från spår sju bakom bilen men fick positionen utvändigt om ledande Type A. då Magnus Teien Gundersen inte ville släppa över ledningen. 

Det gick fort i loppet. Hästarna kom till varvet efter 1.10,8 och på den sista bortre långsidan tryckte Kim Eriksson till bakom Best Ofdream Trio (e. Nad Al Sheba) och tog över befälet. Hästen skapade en lucka och höll ända in i mål, segertiden blev 1.11,0a/2100 meter.

I segerintervjun var kusken smått lyrisk.

– Jävlar vad roligt det var. Han är helt rå. Jag har kört ungefär så här varje gång men han bryr sig inte, han bara knockar de varje gång och har en vilja av stål. Den bästa hästen emot var väl den i ledningen men han hade ingen lust att rygga oss, så då visade vi vem som hade mest hår på bröstet just idag, sade Kim Eriksson till Kanal 75.

– Man får väldigt mycket självförtroende av att köra honom, det är en riktig profil.

Segern var värd 200.000 norska kronor. Hästen tränas av Erik Killingmo och har på slutet matchats mot den äldre eliten. Seven Nation Army blev tvåa och Type A. höll till tredjeplatsen.

Fat Rabbit tog ny seger

Daniel Redén startade Fat Rabbit (e. Bold Eagle) på Jarlsberg. Den fyraårige valacken gjorde karriärens blott sjätte start och hans fjärde seger var ett faktum – en seger som inbringade 100.000 norska kronor. 

Örjan Kihlström satt i sulkyn bakom Fat Rabbit som travade loppet i största del i andra- och tredje ytter. Avslutningen sista 500 meterna var övertygande och hästen fångade in konkurrenterna i god in före mål på 1.15,2/2600 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln