Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Betting Rebel i bronsförsök

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Betting Rebel och Mika Forss, här vid tidigare seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Det kördes ett försök i bronsdivisionen under Solvallas fredagstävlingar - och det blev hemmaseger genom Micael Brobergs Betting Rebel.

Publicerad:

Det hör inte direkt till vanligheterna med försök till bronsdivisionen på vardagar, men under fredagen var det ett faktum på Solvalla. Och efter att det blivit rejäl körning under loppets gång var det Betting Rebel som till slut stod som segrare. 

Mika Forss serverade hästen fin resa i ryggar - och han tackade för draghjälpen med att spurta till säker seger, före Helena Edlunds Beartime. Det var Orlando Vici-sonens sjunde seger i livet, den fjärde i år. 110.000 kronor var vinsten värd, en seger som det krävdes att springa 1.11,7/1.640 meter för att ta.

– Hästen är grym, det är en jäkla skalle på honom, helt otroligt. Vi får se hur vilägger upp det framöver, om det blir silverdivisionen eller inte, men jag siktar på kortlopp då det verkar vara det han trivs bäst med. Han är snabb, stark och det är en häst du kan köra hur du vill med, berättade Micael Broberg stolt till Kanal 75 efteråt.

I övrigt…
…kördes det även ett försök till Diamantstoet. Där gick segern till Adrian Kolgjinis Kali Smart (e. Un Amour d'Haufor) som från ledningen sprang 1.13,6/2.140 meter. Det är nytt svenskt rekord för treåriga utländska ston över aktuella förutsättningarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln