Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bitcoind' Arc övertygade i debuten för Timo Nurmos

Han behövde inget lopp i kroppen skulle det visa sig. Fyraårige Bitcoind' Arc stod för en övertygande insats när han gjorde debut i regi Timo Nurmos.

(TV: Bilder från ATG.)

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Bitcoind' Arc och Jorma Kontio. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I november inkom Bitcoind' Arc (e. Voltigeur de Myrt) i Timo Nurmos träning. På onsdagen var det dags för regidebut – och den fyraårige valacken var segermogen direkt.

Jorma Kontio hittade tidigt till ledningen med Bitcoind’ Arc – efter ett halvvarv släppte ekipaget ifrån sig kommandot för att kort senare överta detsamma igen. Väl där bjöd Bitcoind' Arc på en ren och skär uppvisning.

Han öppnade första varvet efter 1.14,0 och första två kilometerna på 1.14,8. Tempot skärptes under sista delen av loppet och Bitcoind' Arc vann med ett par längder på 1.14,2a/2640 meter. Hästens tredje seger i karriären. En seger som togs närmast före Digital Dominance och Worrywart.

För Bitcoind' Arc var det här första segern sedan i mars ifjol.

I ett händelserikt lopp var Li Hannés L.L.Royal (e. Revenue) en vinnare igen. Den femårige valackens första seger sedan i april ifjol. Efter att ledande Kinky Boots galopperat bort sina möjligheter in på upploppet hade L.L.Royal klart bäst spurtkrut sparat den sista biten – segern blev till sist säker på 1.15,6/2140 meter.

– Jag tycker att han var förtjänt av den här segern. Det kändes på förhand som att vi körde om andrapriset. Han är en jättefin häst som haft lite problem från och till. Det var jätteroligt det här, sade Li Hanné till Kanal 75.

Förstapriset uppgick till 60.000 kronor och segern var den sjätte i karriären för L.L.Royal. Segern togs närmast före Fuel Burn och Bansky.

På Solvalla avgjordes ett stolopp med hästar som tjänat upp till miljonen. Där hittade Claes Sjöström tidigt till ledningen med egentränade Up To Me (e. Up Front Larry) och efter det var konkurrenterna chanslösa att utmana.

Up To Me öppnade första halvvarvet efter 1.10,5 och första 1000 meterna på 1.13,5. Efter en snabb avslutning kunde Up To Me gå undan och vinna med god marginal på 1.12,5a/1640 meter. Celinn Palema tog hand om andrapriset medan Digital Class blev trea.

På Jägersro avgjordes Februaripokalen för högsta klassen. Där blev Flemming Jensen och Slide So Easy (e. Quite Easy U.S.) överflyglade till en början, ekipaget hittade dock ut först utvändigt om ledande Speedy Face varvet kvar.

Genom slutsvängen närmade sig Slide So Easy ledaren meter för meter och över upploppet kopplade den tolvårige valacken segergreppet enkelt och han passerade mållinjen på 1.14,4a/2140 meter.

Förstapriset betalade 60.000 kronor och det här var 47:e segern i karriären för Slide So Easy. Master Crowe avslutade starkt till andrapriset medan Speedy Face blev trea från tät.

Kretsen kring Slide So Easy inkasserade 60.000 kronor för segern och han har nu sprungit in drygt 6,7 miljoner kronor. Hästens penningmässigt största framgång kommer dock i och med en andraplats. 2019 var han tvåa i International Trot på Yonkers bakom Zacon Gio. Ett andrapris värt motsvarande drygt 2,2 miljoner kronor.

I utgången av första sväng körde Larson Mifsud sig till ledningen med egentränade Gypsie du Lupin (e. Osvaldo Bello) och därifrån var det femåriga stoet bäst. Hon travade felfritt för andra gången i följd – och då var även andra raka segern ett faktum.

Segerekipaget varvade på 1.15,6 och vann till sist med en längd på 1.14,7a/1640 meter närmast före Mac Dubh och Jefferson Boko.

Larson Mifsud har fått en drömstart på året. Det här var hans tredje kuskseger i det fjärde loppet. Som tränare står han noterad för två segrar på fyra försök.

Adrian Kolgjinis Racing Ribb (e. Raja Mirchi) har formen på topp. På onsdagen ordnade den sjuårige valacken andra raka segern – och dessutom den tionde i karriären. Kolgjini hittade till ledningen per omgående med sin adept, väl där öppnade han första 500 meterna efter 1.11,6.

Vid varvspasseringen stannade klockan på 1.14,2 och efter det hade Racing Ribb inga som helst problem att vinna – han gjorde det på 1.12,5a/1640 meter. Julia Af Solnäs slutade tvåa medan Quick Lane blev trea.

Förstapriset för Racing Ribb uppgick till 60.000 kronor och gör att han sprungit in 769.500 kronor totalt i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln