Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björn Goop bjöd på uppvisning

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Björn Goop och Short In Cash. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Fyra segrar som kusk, varav tre med egentränade hästar. Björn Goop hade en mycket framgångsrik tävlingsdag på Solvalla.

Publicerad:

Björn Goops The Primerose (E L Titan) har fått en flygande start på karriären och söndagens seger var den fjärde på fem starter. Från sitt springspår tog The Primerose hand om ledningen per omgående och efter att ha varvat på 1.17,0 kunde det fyraåriga stoet gå undan i säker stil på 1.15,5/2140 meter.

En seger som tränaren och kusken Björn Goop var nöjd över.

– Det var en fin insats, även om den kanske inte sa så mycket. Hon öppnade väldigt snabbt och fick ledningen och sedan fick vi bestämma. Det gick sakta, men stilen på hästen var jag nöjd med. Hon gick undan med gott om krafter kvar och var lite flegmatisk. Det är precis så man vill ha ett sto i början av karriären, sade han till Kanal 75.

Björn Goop vann även med Alessandro Gocciadoro-tränade Alpago W.F. (e. Maharajah) och även här var segermelodin ledningen hela vägen. Ekipaget varvade på 1.14,9 och gick sedan undan och vann med klar marginal på 1.13,8a/2140 meter. Hästens elfte seger i karriärens 34:e start.

Tävlingsdagens två avslutade lopp gick också till Färjestadstränaren. Först ledde Galant Sisu (e. Muscle Hill) hela vägen från start till mål på 1.11,5a/1640 meter och i det efterföljande loppet ville inte Short In Cash (e. Ready Cash) vara sämre. Den sjuårige hingsten noterades för andra raka segern när han kom i mål på 1.11,6a/2140 meter.

Örjan Kihlström var offensiv bakom Perpetuate (e. Kadabra). Kihlström inledde från spår tolv tillsammans med Reijo Liljendahls häst och mitt i loppet landande ekipaget först utvändigt om ledaren för att sedan försvinna iväg och vinna med många längder på 1.12,1a/1640 meter. Hästens andra seger i karriärens 17:e framträdande.

– Jag tycker att han är överlägsen i klassen. Det har krånglat lite grann i början. Nu fick han lite mer poäng och nu får vi lite fler valmöjligheter. Vi vill skynda långsamt och bygga upp hästen. Han har bra kapacitet och jag tror att han kan vara med på lite större uppgifter, sade Reijo Liljendahl till Kanal 75.

Söndagens högst doterade lopp var Centaurs lopp med 100.000 kronor till vinnaren – och när det skulle till att avgöras bjöd Björlifanner (e. Tekno Odin) och Guli Rubin (e. Järvsöfaks) på en upploppsduell av bästa och jämnaste sort.

Det var så pass jämnt att målkameran inte kunde skilja hästarna åt utan det blev det till sist delad seger för Nathalie Bloms och Erik Adielssons uppsittningar. I mål stannade klockan på 1.25,3/2640 meter för Nathalie Bloms häst medan Jörgen Westholm-tränade Guli Rubin passerade mållinjen på 1.24,7/2660 meter.

– Han var ruggig senast efter galoppen. Det gick lite på nålar och jag satt mest och höll i mig idag, men han gjorde det ruggigt bra. In på upploppet kände jag att Erik kom närmare och närmare, men jag vågade inte släppa av honom förrän bara någon meter kvar. Jag har haft hästen i ett par månader. Han verkar trivas hos mig, sade Nathalie Blom till Kanal 75.

Ledningen hela vägen var även segermelodin för Anna Sedström-tränade Firebird Scoop (e. So Perfect) och Tobias J Gustafsson. Den sexårige valacken vann med fem längder på 1.14,4a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln