Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björn Goop i storform

Åmålstravet arrangerade årets tredje tävlingsdag på tisdagen. Där visade Björn Goop fina takter med tre segrar och tre andraplatser på åtta uppsittningar.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Björn Goop besökte vinnarcirkeln i Åmål vid tre tillfällen på tisdagen. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

(TV: Bilder från ATG.)

Första segern togs med stallets egna Chimi (e. Bold Eagle). Den fyraårige hingsten hittade till ledningen efter en bit och hade sedan inga bekymmer att gå undan och vinna med klar marginal på 1.16,3a/2480 meter.

På sju starter under karriären har Chimi tagit tre segrar och endast missat pallen vid ett tillfälle.

– Han gick bra. Jag tog en lugn start och körde på säkerhet hela tiden. Jag behövde inte begära något av hästen utan han gick undan på ett bra sätt, säger Björn Goop i vinnarcirkeln i Åmål.

Med Bold Eagle som pappa och Face For Ever som mamma har Chimi en stam som förpliktigar. Face For Ever sprang för egen del in drygt 1,3 miljoner kronor och har som mamma tidigare lämnat bland andra Twitter och Chianti.

Ett lopp senare var det dags för stallkamraten Marion Mark (e. S.J.’s Photo) att vara först. Den sexårige valacken inledde från bakspår över kort distans men hade trots det inga bekymmer att kamma hem första segern i årets sjätte försök.

Marion Mark kom i mål på 1.12,9a/1680 meter.

Goop agerade även vinnare som catchdriver. Alf Stordals Per B. (e. Lome Elden) inledde från bricka tolv bakom bilen men satt ändå i ledningen tidigt. Den nioårige hingsten passerade första 500 meterna 1.30,0 och första kilometern efter 1.32,0.

Han vann sedan med god marginal på 1.28,2a/2480 meter. Det här var hästens första seger för året.

Fullständiga resultat från Halmstadstravets tävlingar återfinns i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln