Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björn Goop om tredje segern i Prix d’Amérique

Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTrot
Björn Goop och Sébastien Guarato efter segern i Prix d'Amérique. Foto: Jean-Luc Lamaère/LeTrot

2018 vann han med Readly Express och ifjol med Face Time Bourbon – i år var det på nytt dags för Björn Goop att vinna Prix d’Amérique med Sébastien Guaratos superstjärna.

Publicerad:

Tre av de fyra senaste upplagorna av Prix d’Amérique har gått till Björn Goop. Goop, Face Time Bourbon (e. Ready Cash) och Sébastien Guarato ordnade andra raka segern i storloppet på Vincennes.

Detta efter ett taktiskt drama. Efter segern delade Björn Goop med sig av sin upplevelse av loppet på den digitala presskonferensen.

– Det blir en viss press av att ha en häst som Davidson du Pont precis bakom sig. Vi kunde ha startat snabbare, även om jag tycker att vi fick en bra start. Jag valde att köra på säkerhet från början. Det kan kosta en del att vara med där framme, sade Björn Goop.

Björn Goop har därmed tagit hand om tre upplagor av Prix d’Amérique som kusk. Förutom segrarna med Face Time Bourbon vann han även med Readly Express för tre år sedan.

– Det var en stor seger i år också så klart, men jag känner att det är svårare att vara lika glad på grund av hur läget ser ut i världen. Dessutom var det ingen publik på plats och den saknade jag. Därför får jag lite blandade känslor. Men jag var extremt glad efter målgång, men jag var kanske lite mer i min egna värld denna gång.

Segern var inte bara Björn Goops tredje i Prix d’Amérique. Den var också den 200:e i ordningen på fransk mark. Goop valde också att berömma Sébastien Guarato efteråt.

– Han har gjort allt jobb inför loppet. Jag är glad över att vi lyckades vinna det här tillsammans. Det är det största travloppet i världen. Men jag var inte säker på segern förrän vi var i mål. Trav är inte som andra sporter. Du måste till mållinjen innan du kan vara säker på att du har vunnit. Det gäller att hela tiden hålla koncentrationen uppe.

Goop fick även frågan om Elitloppet.

– Jag är säker på att han skulle passa bra även där. Men det är inte mitt beslut.

Om incidenten efter 500 meter gav Björn Goop sin syn på det hela i en intervju med Kanal 75.

– Jag fick tråckla mig ut varvet kvar. Det är lite så Prix d’Amérique är. Det blev en batalj och bråk om samma positioner. Jag fick ta mig ut och man får inte mycket genom att vara snäll här. Det var tufft gjort av mig, men Jean-Michel sa efteråt att hade det varit han så hade han gjort samma sak.

Björn Goop ådrog sig en avstängning mellan 11 och 18 februari i och med ovan nämnda incident.

ANNONS

Ämnen i artikeln