Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bjorn tillbaka med besked

Han har inte tävlat sedan i april. När Anders Erikssons Bjorn var tillbaka på tävlingsbanan i Bollnäs på söndagen var han en vinnare direkt.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Femårige Bjorn (e. Panne de Moteur) ägs av Anders Eriksson och har varit hans träning genom hela karriären. På söndagen var valacken tillbaka efter drygt ett halvårs tävlingsuppehåll.

Han var det som en vinnare. I karriärens sjunde start var tredje segern ett faktum när han spårade runt om i Bollnäs. Anders Eriksson och Bjorn satt tidigt i ledningen, efter att ha öppnat första 500 meterna efter 1.12,2 och varvet på 1.16,0 vann han till sist säkert på 1.15,8a/1640 meter.

– Det var lite oväntat att vi nådde ledningen. Det var bara andra gången för honom med framspår bakom bilen och första gången var han fladdrig. Men i dag var det inget snack, jag kände att hästen var på bakom bilen och jag hade inget val. Det blev en snabbare öppning än vad jag hade tänkt och redan efter 50 meter såg det ut som att vi skulle nå tät. Det blev ett helt annat scenario än vad jag trodde på förhand, säger Anders Eriksson i vinnarcirkeln i Bollnäs.

Bjorn har operererats sedan senaste starten.

– Jag hade tänkt ge honom ett lopp i ryggar eftersom han inte tävlat på ett tag på grund av halsoperation. Men jag hade mycket att åka med hela loppet och det gick fort både till slut och i början. Han var väldigt mycket bättre än vad jag trodde. Nu är det bara att hoppas på att han får hålla sig frisk och fräsch så att han kan tävla på kontinuerligt. Det finns kapacitet i hästen, säger Anders Eriksson.

Den fina formen fortsätter för Tomas Petterssons Cab Frontline (e. Caballion). I Narold Voxs stayerlopp ordnade sexåringen tredje raka segern och han gjorde det efter ett lopp i mestadels andra ytter.

I utgången av näst sista sväng lyfte Pettersson ut sin häst i tredjespår och den manövern bar hela vägen till ledningen med 450 meter kvar. Väl där var segern i hamn. Cab Frontline segrade säkert på 1.15,4/3180 meter före Donners Am och Parker. En segertid som är nytt banrekord över gällande förutsättningar.

– Han var helhärlig i dag. Man blir alldeles glad av honom. Han påminner lite i utveckling och stil om Narold Vox. Han har varit väldigt bra i en månads tid nu, säger Tomas Pettersson i vinnarcirkeln.

Tomas Pettersson nöjde sig inte med en seger denna tävlingsdag i Bollnäs. Ett par lopp tidigare hittade han per omgående till ledningen med Anton Wiborgs Bravo Alicia (e. Zola Boko) och efter att ha varvat på 1.20,3 var det treåriga stoet huvudet högre än sina konkurrenter. Hennes tredje seger i den åttonde starten var ett faktum när hon kom i mål på 1.17,8/2140 meter.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna i Bollnäs i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln