Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björs Balder kördes överlägset undan – har sprungit in mer än 250 000

Jan-Olov Perssons Björs Balder (e. Smedheim Solan) vann tillsammans med Mats E Djuse i sulkyn.

Publicerad:

Hingsten kördes överlägset undan på tiden 1.27,6/2140 meter i det tionde loppet på Hagmyrens travbana på måndagen. Segermarginalen blev 2 längder för Björs Balder som ägs av Åkesson Stefan, m fl (Svanstedt Åke), och är uppfödd av Jonsson Nina & Anders. Förstapriset i loppet, som genomfördes på lätt bana, var värt 35 000 kronor.

Den fyraåriga hingsten hade före dagens lopp vunnit fem lopp på tio starter. Jan-Olov Perssons häst har fram till nu sprungit ihop 268 400 kronor (med segerprocent på 55 och platsprocent på 73).

Jazzå blev tvåa, Svarte Petter trea, Lome Lux fyra, Holms Pegasus femma och Bäcklös Mar sexa.

Holms Pegasus, med Micael Melander i sulkyn, Bäcklös Mar, som kördes av Oskar Kylin Blom, och Blomsterprinsen, för Marcus Lilius, galopperade under loppet och B.W.Harry som kördes av Jan Ove Olsen blev diskvalificerad för galopp.

Önnes Tekno ströks före start.

ANNONS

Startlista

Hagmyren , Lopp 10

Lantmännen Maskin - Sleipner Cup, Försök 11 (Final Romme 19 maj) • 2140 m • Voltstart
Förstapris: 35 000 kr
Lantmännen Maskin - Sleipner Cup, Försök 11 (Final Romme 19 maj) 4-åriga svenska och norska kallblodiga. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 050501 eller tidigare. 2140 m. Tillägg 20 m vid vunna 150.001 kr, 40 m vid 225.001 kr Pris: 35.000-17.500-11.000-7.500-6.400-5.400-3.000-3.000 kr (8 priser). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Hederspris till segrande hästs ägare. Hederstäcke till segrande häst.