Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blågul femling – dubbelseger för Anette Lorentzon

Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD
Anette Lorentzon ordnade två av de fem svenska tränarsegrarna i USA. Foto: MATILDA ÖHRMAN / TR BILD

Svenskarna höll sig som vanligt väl framme i USA under fredagen och det blev sammanlagt fem blågula tränarsegrar.

Publicerad:

Det var på Scioto Downs som Anette Lorentzon ordnade sin dubbelseger. Först ut var fyraårige Golden Wall Ås (e. Walner) som visade sig starkast i spurten för Tony Hall på 1.09,7a/1609 meter och tjänade 10.000 dollar. Samma Hall satte sig sedan upp bakom fyraåriga stoet Pioneer Ås (e. Devious Man) och vann med en halv längd på 1.10,0a/1609 meter. Här var förstapriset 15.000 dollar och det handlade om årets femte fullträff.

Marcus Melanders tvååriga sto Dozen (e. Chapter Seven) ordnade årets fjärde seger. Tyler Buter vann säkert från dödens på 1.12,0a/1609 meter i ett försök i New York Excelsior Series. Förstapriset var 10.000 dollar.

Åke Svanstedt kunde räkna in en seger på Harrah's Philadelphia i Chester. Han gav tvåårige Southwind Metric (e. Walner) en perfekt smygresa och hästen tackade för den genom att spurta till säker seger på 1.12,8a/1609 meter. Det här var första segern i fjärde starten och den gav 5.850 dollar.

Per Engblom noterade sig för en passgångarvinst på Yonkers Raceway genom sjuårige Shark Play (e. Shadyshark Hanover). Förstapriset var 8.000 dollar och det här var årets 202:a tränarseger till stallet. Bara Ron Burke har fler.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln