Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ble du Gers vann Karsten Buers Äreslöp

Foto: Stein Larsen
Ble du Gers var rejäl när han vann dagens snabblopp på Bjerke Foto: Stein Larsen

Elvaårige Ble du Gers är långt i från slut. På Bjerke vann han Karsten Buers Äreslöp på ett imponerande sätt.
– Jag har kört många bra hästar i mitt liv men detta är den mest uthålliga hästen jag suttit bakom, sade Per Oleg Midtfjeld till Kanal 75.

Publicerad:

Det var ett meriterat gäng som gjorde upp i Karsten Buers Äreslöp på Bjerke. Best Ofdream Trio laddades utifrån och galopperade tidigt. Då fick storskrällen Custom Cheval ledningen. Både Ble du Gers och Cicero T.G. var ute efter den positionen. Den förstnämnda blev släppt dit

Första varvet travades efter 1.11,0. Ble du Gers (e. Quinoa du Gers) dundrade på i ledningen och bjöd aldrig in de andra i matchen. Han vann loppet på tiden 1.11,6a/2.100 meter före Type A. och Gigant Invalley. Cicero T.G. föll tillbaka och var långt efter vinnaren i mål.

– Det är en helt fantastisk häst som går år efter år och gör sitt varje gång. Han var haft lite dunkel form men jag kände i provstarten att han var på hugget. Jag kände att vi hade bra kontroll när vi kom till ledningen. Det var längesen han gick där. Jag har kört många bra hästar i mitt liv men detta är den mest uthålliga hästen jag suttit bakom. Det är en härlig häst att köra, sade kusken Per Oleg Midtfjeld till Kanal 75.

Frode Hamre-tränade Ble du Gers är elva år och vann nu sitt 34:e lopp i karriärens 116:e start. Han har tjänat drygt 12,6 miljoner kronor.

Kim Eriksson kommenterade Best Ofdream Trios startgalopp.

– Det gick fort och blev galopp. Det trasslade till sig lite grann mellan benen när han skulle ner i banan. Annars kändes han brutalt bra, sade Kim Eriksson till Kanal 75.

Förstapriset i loppet var 100.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln