Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bonneville W.I. vann Svenskt Travoaks

Foto: TR BILD
Bonneville W.I. först över mållinjen i Svenskt Travoaks 2022. Foto: TR BILD

I livets sjätte start vann Bonneville W.I. Svenskt Travoaks 2022.
Tillsammans med Ulf Ohlsson blev det seger trots tuff resa.

Publicerad:

Svenskt Travoaks 2022 är avgjort. Det blev riktig storslam för Solvallas Timo Nurmos. Hans Bonneville W.I. och Aurelia Express slutade etta och tvåa i den största drabbningen för svenskfödda treåriga ston.

Från start visade sig Aurelia Express raskast tillsammans med Erik Adielsson. I rygg ledaren kröp Jörgen Westholm ner med Queen Belina – och utvändigt om ledaren hamnade Daniel Wäjersten med O’Mara Zon efter en bit.

När tempot bedarrade tog Ulf Ohlsson ett initiativ från tredje utvändigt bakom Bonneville W.I. och landade utvändigt om ledaren med dryga varvet från mål.

I sista sväng såg Aurelia Express stark ut, men över upploppet började hon vingla kraftigt – samtidigt som Bonneville W.I. höll sin fart – och den senare kopplade också till slut greppet.

Foto: TR BILD
Ulf Ohlsson och Timo Nurmos nöjda efter Svenskt Travoaks 2022. Foto: TR BILD

För Ulf Ohlsson var det första vinsten i karriären i Svenskt Travoaks. För tränare Timo Nurmos del var det tredje triumfen i loppet.

– Det här känns fantastiskt. Det är en riktigt stark häst så för mig handlade det om att komma iväg hyggligt från start och köra felfritt. Sedan började det gå lite sakta, så då gick jag fram och litade på hästen. Det är en fantastisk häst, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Tränare Timo Nurmos slutade även tvåa med Aurelia Express, samtidigt som Jörgen Westholms Queen Belina satt fast med gott om krafter sparade som delad trea med Mattias Djuses Kayla Westwood.

– Jag är stolt över hästarna, stolt över ägarna och min personal. Det krävs en bra häst och bra kuskinsats för att vinna ett sådant här lopp. Allting måste vara på topp och allting måste flyta på. Bonneville är en väldigt trevlig och fin häst som varit bra hela tiden. Jag hoppas verkligen att Anders såg loppet, sade Nurmos.

Foto: TR BILD
Bonneville W.I. och kretsen kring hästen. Foto: TR BILD

Äger hästen gör Wallén Invest AB i Västervik. Bakom ägarnamnet finns av Timo Nurmos nämnde Anders Wallén som gick bort i sviterna av cancer i somras. Numera är det hans döttrar Anna och Åsa som får följa hästens framfart.

– Vilken sagohäst. Vi är så tacksamma. Pappa dog för tidigt och han fick revansch i dag, sade Anna Wallén.

Bonneville W.I. är syster till storloppsdeltagaren Rihanna W.I. Duon är undan Uppsala Wise As som är syster med segermaskinerna Vaduz Wise As och Zanzibar Wise As.

ANNONS

Ämnen i artikeln