Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Born In Bergen ledde hela vägen

Foto: STEIN LARSEN/TRAV365.NO
Born In Bergen och Björn Steine vinner Norskt Travderby. Foto: STEIN LARSEN/TRAV365.NO

Norskt Travderby är i mål. Många utmanade Born In Bergen under loppets gång – men fyraåringen stod pall och ordnade första titeln för både Björn Steine och Kim Pedersen.

Publicerad:

Born In Bergen (e. Born In The U.S.A.) och Björn Steine hade inga bekymmer att hålla ledningen från innerspåret när Norskt Travderby avgjordes på Bjerke. Han fick dock tidigt Petho över sig och kort senare var det Striking Eagles tur att sätta press på ledaren.

Första kilometern klockades till 1.15,2 och trots att han utmanats flera gånger under loppets gång hade Born In Bergen styrkan att gå undan över loppet. Segern för Kim Pedersens häst, värd 850.000 norska kronor, blev säker på 1.14,4a/2600 meter.

– Han var väldigt, väldigt bra. Han har blivit struken från flera större lopp och att han nu fick vinna Derbyt är enormt. Han vann en del lopp som treåring och flyttades sedan vidare till Kim som utvecklat honom vidare. Jag kan bara tacka och bocka för att jag får vara med på resan. Det är en dröm det här, säger Björn Steine till Kanal 75.

Mitt i lopp fanns Preben Sövik och Just Perfect Sisu placerade som sjätte ekipage i andraspår. De gick med i tredjespår under slutrundan och blev till sist tvåa.

– Det blev så fel som det går från start. Han öppnade inte lika bra som jag trodde att han skulle göra och sedan tar konkurrenterna upp så många gånger det bara går. Det blir för stora tempoväxlingar för honom men han går helhjärtat hela vägen in. Den som vann var bäst i dag. Min häst gör ett fantastiskt lopp och jag är fortsatt imponerad över honom. Vi lyckades inte vinna men vi är ändå jättenöjda, säger Preben Sövik.

Tredjeplatsen gick till M.H. Hot Cash och Anders Lundström Wolden.

ANNONS

Ämnen i artikeln