Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Borups Tornado vann Axevalla Maraton

Borups Tornado tog hem årets upplaga av Axevalla Marathon. Efter en rykande sista bortre långsida blev det säker seger i styrkeprovet.

Publicerad:

(TV: Bilder från ATG)

Loppet kördes över 4140 meter med fyra volter. Fighter Simoni tog hand om ledningen och fick trava första varvet efter 1.17,9. Med drygt två varv till mål landade Pacific Face utvändigt om ledaren.

I fjärde utvändigt satt Borups Tornado (e. Maharajah) och Björn Goop. När de kom ut på sista bortre långsidan gav kusken marschorder och fick ett bra svar från sin häst. Borups Tornado svepte fältet och skaffade sig några längder till övriga in på upploppet. Segern blev bekväm på tiden 1.15,3/4160 meter. Hästen tränas av Ulf Stenströmer.

– Vi profiterade mycket på att det gick fort där framme. De körde lite grann första biten och sedan kom Lubranos häst som är väldigt stark. Han höll ett jämt och bra tempo vilket var till vår fördel. Han var jätteduktig, han stod för en rejäl spurt och var riktigt bra, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Tränaren var självklart också glad efter segern.

– Det är en ruggig krigare. Han fick ett superlopp av Björn i dag, tackade för det och visade vem som var starkast, sade Stenströmer i vinnarcirkeln.

Best OfDream Trio okörd

Ikväll blev det ny seger för Best Ofdream Trio (e. Nad Al Sheba). Det rörde sig om ett femåringslopp. På första långsidan satt han i ledningen. Varvet travades efter mycket beskedliga 1.16,9. Hästen vann helt okörd på tiden 1.13,9a/2140 meter. Som vanligt satt Kim Eriksson i sulkyn.

– Han är väldigt lättsam och gör alltid själv. I dag var det jätteskönt efter att han fått många tuffa lopp, även om han inte verkar bry sig om det så kan det vara skönt att gå ut och jogga ibland, sade Kim Eriksson i vinnarcirkeln.

Ikaros Sisu (e. Googoo Gaagaa) vann dubbla STL-lopp i december. Efter det han startat sparsamt men ikväll var det åter dags att segerdefilera. Han hade en bra bit fram till ledande Kagan när de svängde in på upploppet men via en stark spurt blev det seger på tiden 1.12,4a/2140 meter. Thomas Uhrberg tränar och körde. 

Fullständiga resultat från kvällen hittar du i Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln