Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Borups Tornado vann med en halv längd

Ulf Stenströmers Borups Tornado (e. Maharajah) vann tillsammans med Ulf Ohlsson i sulkyn.

Publicerad:

Valacken vann på tiden 1.12,4a/2140 meter i det elfte loppet på Gävles travbana på lördagen. Avståndet till andra häst i mål blev en halv längd för Borups Tornado ägd av Philip konsulting HB, Vänersborg, och uppfödd av Thulin Gustaf, Klågerup. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, var värt 110 000 kronor.

Den sexåriga valacken hade inför dagens lopp vunnit sju lopp på 20 starter och har med dagens seger vunnit 968 263 kronor (med segerprocent på 38 och platsprocent på 76).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Epimetheus med Örjan Kihlström i sulkyn, slutade tvåa.

Övriga hästar som fick prispengar i loppet var Epimetheus (tvåa), Certainly (trea), Shapes (fyra), Trumpie (femma) och Soul Tan (sexa).

Västerbo Pokerface med Magnus A Djuse i sulkyn blev diskvalificerad för galopp.

Just Celebration ströks före start.

ANNONS

Startlista

Gävle , Lopp 11

Ramudden - STL Bronsdivisionen, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) • 2140 m • Autostart
Förstapris: 110 000 kr
Ramudden - STL Bronsdivisionen, försök 1 i meeting 4 (Final Eskilstuna 2 juli) 3-åriga och äldre 500.001 - 900.000 kr. Körsvenskrav kat. 1. Körsvenner födda 040521 eller tidigare. 2140 m. Autostart. 12 startande. Pris: 110.000-55.000-32.000-19.000-12.500-10.000-6.500-5.000 kr (8 priser). Lägst 2.500 kr till alla tävlande. Svenska Travligans hederspris till segrande hästs ägare och hästskötare. Gävletravets hederspris till segrande hästs ägare, hästskötare och körsven. Hederstäcke till segrande häst.