Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Borups Victory bara bäst i Plåt-Svens Minne

Han inledde kanonbra på tävlingsbanan.
Efter tränarbyte i somras fick Svante Båth chansen att förädla hästen.
Nu kom första segern i nya regin.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Borups Victory, här vid tidigare start. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Borups Victory inledde karriären på strålande sätt med fem segrar och två andrapris på sju starter. Därefter misslyckades hästen i två starter - och han flyttades från Robert Bergh till Svante Båth. 

Under fredagen tävlingar på Rommetravet kom första segern i Solvallatränarens regi. I första starten för Svante Båth spurtade han ettrigt bakom Global Concept. När det nu var dags för andra starten i nya regin lotsade Erik Adielsson hästen till ledningen efter drygt 500 meter och väl i den positionen kom hästen inte att utsättas för några större prov. 

Man fick varva efter 1.16,0 och efter att ha avslutat 1.10 sista 500 meterna kom segermarginalen ner till Immanuel K. att bli tre längder. 

Vinsten var värd 100.000 kronor i Plåt-Svens Minne, ett lopp till minne av dalatränaren Sven "Plåt-Sven" Andersson, mannen bakom hästar som Seth Bowl och Lord Capar, för att nämna en duo av hans många framgångsrika hästar.

Sonen till Googoo Gaagaa sprang 1.14,3a/2140 meter och efteråt hyllade körande Erik Adielsson hästen och pratade en del om just faktumet att hästen har passgångarstam från sin far.

– Han har acceleration som är ovanlig. Det är som att du kan hoppa över en växel, för att tala bilspråk, vilket inte är så vanligt bland travare, men desto mer förekommande bland passgångare. Så han har det kanske lite från pappan. Det är en fin löpare, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln