Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Boscha Diablo imponerade på Charlottenlund

Foto: ATG
Boscha Diablo vinner med Johan Untersteiner. Foto: ATG

Treårige Boscha Diablo imponerade stort på Charlottenlund.
Från ledningen var Johan Untersteiners häst överlägsen.
– Detta är en häst som har lite extra, säger Untersteiner i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Boscha Diablo (e. Traders) kom till söndagens lopp med två segrar på fem starter och nu kom han att övertyga stort. Johan Untersteiner fick ta över ledningen och varvet gick efter 1.14,9. På slutrundan tryckte Birger Jörgensen upp tempot ordentligt med Pure Steel och de öppnade upp en stor lucka till övriga.

Boscha Diablo skakade av sig Pure Steel och kom in på upploppet i en klar ledning. Han hade uppvisning och kom hem på vassa 1.12,7a/2000 meter. Förstapriset var 75.000 danska kronor.

– Vi kom till ledningen och allting kändes väldigt bra. Sen gick det väldigt fort i 500 meter mitt i loppet och det kan sitta i benen till slut, men han bara tågade på hela vägen. Det var en riktigt imponerade prestation, säger Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Boscha Diablo är undan Going Diablo som är en halvsyster till  Giant Diablo. Ett av Sveriges bästa ston genom tiderna som år 2007 satte världsrekord på The Red Mile i USA med just Johan Untersteiner i sulkyn.

– Det är jättekul att ägarna fortsätter att satsa och föder upp nya hästar. Detta är en som verkligen har lite extra.

Laddade upp inför VM-loppet

Åtta meriterade hästar fanns med i Rex The Great Lopp som hade ett förstapris på 100.000 danska kronor. Get A Wish (e. Wishing Stone) snabbstartade och tog hand om ledningen från spår två.

Kilometern gick efter 1.10,6 och i början av upploppet hade Get A Wish en  lucka ner till utvändige Emoji. Han seglade undan och vann på 1.10,1a/1600 meter tillsammans med tränaren Bo Westergaard.

Nästa uppgift för Get A Wish är  VM-loppet på Yonkers som körs den 9 september. Där kommer han att representera Danmark.

– Vi arbetar hårt för att få möjligheten att vara med i sådana lopp. Det ser jag fram emot. Spåret och dagsformen kommer att avgöra en del, och hur han tacklar att stå i karantänstall. Vi tar det som en upplevelse och får vi några dollar med hem så är det en bonus, säger  Bo Westergaard i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln