Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bra start på 2024 för Hierro Boko

Foto: Kuvaaja Maisa Hyttinen/Suomen Hippos
Hierro Boko har inlett 2024 på ett bra sätt. Foto: Kuvaaja Maisa Hyttinen/Suomen Hippos

Svenskbekantingen Hierro Boko har inlett 2024 på ett lovande vis.
Under lördagen kom årets andra seger i tredje starten.

Publicerad:

Den förre svenskstjärnan Hierro Boko (e. From Above) har nuförtiden Finland som hemland sedan sommaren 2022. Framgångarna har därefter varit många, och även 2024 verkar fortsätta på inslagen väg för den 10-årige valacken som tränas av Hannu Korpi.

Året inleddes med seger, en seger som sedan följdes upp av en andraplats för en vecka sedan. Men Hierro Boko såg snabbt till att snygga till raden på nytt, när han under lördagseftermiddagen tog en enkel seger på travbanan i Seinäjoki i Finland.

Svenskbekantingarnas dag

Till en början blev det en kort resa ute i ett tredje spår, innan kusken Jarmo Saarela tryckte gasen i botten och körde sig till ledningen. I slutkurvan lade ekipaget in ytterligare en växel och då hade konkurrenterna inte mycket att sätta emot. Segertiden för Hierro Boko skrevs till 1.16,2/2100 meter, och där bakom följdes han av två andra svenskbekantingar som tog hem andra respektive tredjepriset.

Tvåa på prispallen blev Upper Face, som under 2023 flyttade från Adrian Kolgjini och tog resan till landet i öster. Tredjeplatsen gick till Maharajah-sonen Mandela Zon.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln