Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Brageson vann Hallsta Lotus lopp

Segerstaplaren var storfavorit redan i försöket och när Öystein Tjomsland hittade till ledningen även i finalen var saken klar. Segraren av Hallsta Lotus lopp 2022 heter Brageson.

Publicerad:

Varvet från mål satt Brageson (e. Lome Brage) i ledningen både i försök och final på Hagmyren. Men förutsättningarna såg helt olika ut.

Öystein Tjomslands sexåring drog toppspår bakom bilen när sex finalplatser stod på spel över distansen 1640 meter. Det blev tidig ledning och en odramatisk seger på 1.27,7a/1640 meter.

I det andra försöket startade hästar med mindre pengar på kontot och där blev det seger för Rikard Skoglund och Kolbu John (e. Åsajerven) på 1.27,1a/1640 meter. Hästen tränas av Tor Örjan Johansen och pekades av spelarna ut som den klart värste utmanare till Brageson i finalen.

Körde sig till spets

Finalen avgjordes över 2140 meter. Rikard N Skoglund kunde köra Kolbu John, som startade på grunddistansen, till ledningen tidigt och den positionen behöll han fram till att tilläggsstartande Brageson kom med bra fart och övertog varvet från mål.

Väl där hade Brageson inga problem att gå undan till en säker seger på 1.27,7/2160 meter.

– Vi fick lägga en ordentlig speed i 200 meter för att komma till ledningen och den satt nog lite i benen till slut. Men han var väldigt fin i finalen med, sade Tjomsland i vinnarcirkeln.

Där fick han sällskap av ägarrepresentanten Börje Andersson som är med i Bergsåker Open Trotters AB.

Hästen bytte både ägare och tränare inför årets säsong och sedan dess har han vunnit fem lopp på lika många försök. Den fjärde var värd 20 000 kronor och finalsegern betalade 50 000 kronor.

Bakom vinnaren svarade Olov Brunlöf-tränade Klack Ibra för en positiv insats som tvåa tillsammans med Peter Eriksson. Kolbu John höll till tredjeplatsen efter en slutrunda i rygg på vinnaren.

Fullständiga resultat från tävlingsdagen på Hagmyren finns på Travrondens tävlingscenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln