Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Brambling ledde hela vägen

Daniel Redén vann Svenskt Travkriterium för första gången – som tränare. Detta sedan Örjan Kihlström lotsat Brambling först i en tät slutstrid.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Årets vinnare av Svenskt Travkriterium heter Brambling (e. Bold Eagle), Daniel Redén och Örjan Kihlström. Kihlström och Brambling tog hand om ledningen per omgående – och den positionen behöll man sedan hela vägen in i mål.

Efter att ha varvat på 1.13,6, öppnat första 2000 meterna på 1.14,0 höll Brambling undan med liten marginal på 1.13,1a/2640 meter.

– Det är makalöst. Han gör det helt själv och han har en fantastisk inställning. Jag trodde att den här hästen skulle bli bra när han blir sju, åtta år gammal. Det här trodde jag inte. Jag är sjukt imponerad av hästen. Var fick han startsnabbheten ifrån? Den har jag inte sett tidigare, sade Daniel Redén till Kanal 75.

Örjan Kihlström:
– Han vill verkligen springa och han har bra motor. Hästen har haft dålig kurvteknik, men det kommer mer och mer det också. Det är en spännande häst. Jag körde på säkerhet i sista sväng och jag kände att jag hade krafter kvar. Men de andra gick bra också så det blev tight, men det räckte. Kriteriet är jättestort och det är kul varje gång man vinner.

Efter en resa i mestadels andra utvändigt blev det ett andrapris för Björn Goop-tränade San Moteur med Per Lennartsson i sulkyn. Ekipaget var i stort sett sida vid sida med vinnaren över upploppet, men lyckades aldrig ta sig förbi. Tredjepriset gick till Timo Nurmos Henry Flyer Sisu.

Det här var första segern i Svenskt Travkriterium för Daniel Redén som tränare. 1998 var Daniel Redén skötare till Lucky Po som vann loppet med sin tränare Stefan Melander i sulkyn. För Örjan Kihlström var det sjätte kriteriesegern i ordningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln