Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bronspeng för Stig H Johansson

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Stig H Johansson. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Under söndagen gjorde Stig H Johansson comeback i sulkyn. Han körde egentränade Fixi Mearas i ett breddlopp på Solvalla – efter att ha kopplat grepp in på upploppet fick ekipaget nöja sig med tredjepriset.

Publicerad:

Det blev en tredjeplats för Stig H Johansson i kuskcomebacken bakom egentränade Fixi Mearas. Stig H Johansson körde sitt första lopp, som inte var ett inbjudningslopp, sedan december 2005.

Efter att ha gått ut först utvändigt om ledaren 1250 meter från mål kopplade man greppet om händelserna in på upploppet. Man lyckades dock inte hålla undan. I stället gick segern till Kim Moberg med Christer Nordmark-tränade Bruiser Pace medan andraplatsen gick till Madronjo.

– Det var kul att vara med i hetluften igen. Hästen kändes fin vilket också var otroligt roligt. Jag blev lite onödigt segersugen och lämnade en bra position. Men samtidigt vet jag inte hur det hade gått om jag suttit kvar. Jag är nöjd med hästen. Det var kul och hästen var fin, sade Stig H Johansson till Kanal 75.

Comeback i sulkyn gjorde även Hans-Owe Sundberg bakom egentränade Golden News. Ekipaget övertog ledningen efter 550 meter, men lyckades inte hålla hela vägen in i mål. Även här blev det ett tredjepris. Segern gick till Zeus Karsk, tränad av Peter G Norman, med Jean-Claude Pace i sulkyn medan Like Lightning och Anna-Karin Rundqvist blev tvåa.

Det här var första loppet i sulkyn för Hans-Owe Sundbergs del sedan november 2018. På tisdag den 16 juni är han återigen uppsatt som kusk. Han kör egentränade Charrua Forlan och Junior Le Soleil i Visby.

ANNONS

Ämnen i artikeln