Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bunch Of Budgies vann med 1.5 längd

Björn Goops Bunch Of Budgies (e. Maharajah) vann tillsammans med Nicole Melberg.

Publicerad:

Valacken vann övertygande på tiden 1.15,2a/2140 meter i det andra loppet på Eskilstunas travbana på söndagen. Det blev seger med 1.5 längd för Bunch Of Budgies ägd av Lerstenen Förvaltning AB, m fl, och uppfödd av Menhammar Stuteri AB, Ekerö. Förstapriset i loppet, som kördes på lätt bana, var värt 40 000 kronor.

Den sexåriga valacken hade inför dagens lopp vunnit tre lopp på 37 starter. Björn Goops häst har fram till nu kört ihop en prissumma på 398 800 kronor (med segerprocent på 11 och platsprocent på 47).

Den favoritspelade hästen hos ATG, Buttermere med Jonathan Carre i sadeln, slutade tvåa.

Buttermere blev tvåa, Håna Am trea, Zanardi Grif fyra, Tupac Face femma och Valnes Lisa sexa.

Makin' Magic som reds av Jessica Handorff och Knight Single för Emma Tångring blev diskvalificerade för galopp.

Mr Julian ströks före start.

ANNONS

Startlista

Eskilstuna , Lopp 2

På Stället - Final Montéserien • 2140 m • Autostart
Förstapris: 40 000 kr
På Stället - Final Montéserien 4-åriga och äldre 150.001 - 400.000 kr. Körsvenskrav kat. 2. Ryttare födda 041113 eller tidigare. 2140 m. Monté. Autostart. 12 startande. Pris: 40.000-20.000-11.000-7.500-6.400-5.400-3.000 samt 3.000 kr till övriga ej distanserade och ej diskvalificerade som fullföljer loppet. Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Hederspris till segrande hästs ägare, ryttare/tränare och hästskötare. I montéseriens final 2022 deltar de 12 främsta ryttarna i grundserien. Undantag från paragraf 41 i Svensk Travsports Tävlingsreglemente. Hästarna seedas i två grupper i proposition 12 lördag och proposition 12 söndag och ryttarna tilldelas genom lottning (en A-häst samt en B-häst) en häst i varje avdelning. Om loppet ej blir fullt tas ryttarna ut i den ordning de har placerat sig efter grundseriens försök. Poängskala i finalavdelningarna är: 25-15-12-10-8-7-6-5-4-3-2-1. Diskvalificerat, distanserat eller utgånget ekipage erhåller inga poäng i finalavdelningarna. Struken häst ger 6 poäng. Ryttare måste vinna ett finallopp för att kunna stå som slutsegrare. Den ryttare som vinner finalen erhåller ett presentkort till ett värde av 9.000 kr.