Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.W.Rune imponerade med Djuse

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
B.W.Rune och Mats E Djuse (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Mats E Djuse hade planen klar inför revanschjakten i Bollnäs.
Den höll inte.
Men det gjorde B.W.Rune – trots ett lopp utvändigt om Roli Eld.

Publicerad:

Innerspår, och framför allt spår invändigt om Roli Eld, var precis vad Mats E Djuse hade hoppats på för att kunna ordna ombytta roller från när B.W.Rune (e. Tekno Odin) fick nöja sig med andraplatsen bakom Daniel Redéns kallblod i Gävle. 

Så blev det också. Men inte tack vare spåret.

– Det kändes som att vår chans var att Roli Eld skulle få göra jobbet utvändigt om oss.Tyvärr tog han några felsteg bakom bilen så jag fick inte iväg honom lika bra den här gången och då kunde Roli Eld ta sig förbi, säger Mats E Djuse efter segern i Bollnäs. 

Det innebar att Djuse och B.W.Rune fick nöja sig med positionen utvändigt om Roli Eld. Det gick ändå. På upploppet närmade sig B.W.Rune hela vägen och sedan kunde han koppla segergrepp och vinna på 1.21,5a/1640 meter.

– Det var femstjärnigt igen. Han var lika bra som han har varit i de sista tre starterna nu. Även om han var bra även innan så har han varit ruskigt bra sista tre gångerna.

– Roli Eld har visat att han tillhör en av de bästa. Att kunna slå honom utvändigt på det sättet visar att han tillhör toppen. 

“Lugnat ner sig”

Djuse körde sexåringen för första gången i december 2019. Då var han tvåa bakom självaste Ängsborken.

– Han var bra redan då, men väldigt hetsig. Jag hade fullt upp med att få styrning på honom om man säger så. Han la väldigt mycket energi på fel sätt och nu har han lugnat ner sig väldigt mycket. Det tjänar han en del på.

Resan tillsammans med Jan-Olov Perssons häst har varit speciell.

– Det är många hästar som är trevlig att köra och så. Den här har alltid varit speciell och det känns som att vi har klickat på något vis. Vi har lärt känna varandra bättre.

I en intervju med Travronden lyfte Anders Malmrot fram B.W.Rune som ett hett namn för Elitkampen. Ingen dum tanke, enligt kusken.

– Med tanke på vad han har visat sista tiden så hr man så klart funderat lite på det där. Han har ju potential för att vara med tycker jag. Han behöver fortsätta utvecklas under våren och få lite bättre teknik och mer snabbhet i benen. Det behöver han.

Redén och Kihlström dominerade

Daniel Redén behövde inte gräma sig över andraplatsen med Roli Eld. D.Day Zet (e. Trixton), Hilltop Hawk (e. Muscle Hill) och Ottens Hero (e. The Bank) grejade varsin seger inom GS75-spelet. Samtliga med Örjan Kihlström i sulkyn. 

D.Day Zet vann från ledningen och sedan vann både Hilltop Hawk och Ottens Hero från dödens. Den sistnämnde tog karriärens andra seger i sin tredje start. Att fyraåringen skulle imponera med två raka segrar var långt ifrån givet, berättade Daniel Redén i ATG Live.

– Han hade stora bekymmer när han var två år. Han hade så ont i kroppen och var halt överallt. Det var nära att vi fick ta bort honom. Vi hade gett upp. Veterinärerna hittade ingenting och vi vet fortfarande inte vad som hände då, sade Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln