Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Captain Corey glänste i årsdebuten

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Första starten för året. Då bjöd Captain Corey på uppvisning i Pennsylvania Sire Stakes.
I försöket efter vann Åke Svanstedt på nytt – den gången med Delayed Hanover.

Publicerad:

Flera hambohopp gästade måndagens tävlingar på tusenmetersbanan Pocono Downs. Ett av dem var Captain Corey (e. Googoo Gaagaa) som gjorde årsdebut för Åke Svanstedt i ett försök i Pennsylvania Sire Stakes ($49.770)

Med svansen i vädret tog den treårige hingsten genast hand om ledningen. Första halvan av loppet gick efter 1.11,8 med Captain Corey tre längder före stallkamraten Lepanto som var närmast bakom. Ett försprång som sedan växte undan för undan.

I mål skilde det mer än tio längder efter att Captain Corey travat sista quartern på 1.09,1. Segertiden skrevs till 1.10,7a/1609 meter.

Captain Corey vann fem av sju starter som tvååring och tjänade 331.638 dollar. Han har en svensk ägarskara med SRF Stable och Knutsson Trotting i spetsen.

Ny dubbel för Svanstedt

Lepanto såg till att Svanstedt tog en stalldubbel och det gjorde svensken även i nästa försök. Där anförde Nancy Takters Type A länge och väl, men på upploppet blev han omsprungen av Johan Palema och Delayed Hanover (e. Southwind Frank) som spurtade på varsin sida om ledaren. 

Svanstedt körde själv Delayed Hanover som avgick med segern – en nos före Johan Palema. Båda hästarna noterades för tiden 1.10,2.

Delayed Hanover ägs av Svanstedt och Mellby Gård och gjorde även han första starten för året. Han hade en seger och 136.418 dollar i prispengar sedan tidigare.

…och en andraplats

Måndagens tredje försöksvinnare var Greg Wright Jr:s Jujubee (e. Creatine) som besegrade Svanstedts Capstone med en längd på tiden 1.11,3. 

Bland övriga segrare noterar vi Luc Blais On A Streak (e. Cantab Hall) som var kullens näst vinstrikaste häst i fjol med närmare 750.000 dollar. Han vann ett försök i Stallion Series ($20.000) efter 1.12,3a/1609 meter.

ANNONS