Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Carl Philip Lindbloms första STL-seger – togs i guld

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Carl Philip Lindblom ordnade sin första STL-seger med Chapuy i gulddivisonen. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Han hade aldrig vunnit inom V75 tidigare. Då slog Carl Philip Lindblom till i självaste gulddivisonen (V75-3) bakom Åke Lindblom-tränade Chapuy.
– Det var lika bra att ta guld på en gång, summerade Carl Philip Lindblom, som bara kört lopp i fyra år.

Publicerad:

Det pratades på förhand om Global Badman, Missle Hill och Seismic Wave inför guldförsöket på Romme – Chapuy (e. Quite Easy U.S.) tillmättes inga större chanser. Carl Philip Lindblom åkte dock ut till loppet med en positiv känsla.

– Det är inte så svårt när man har rätt häst. En startsnabb häst med bra spår och kort distans passade fint och jag fick dessutom köra lite smygsakta där framme. Så det här var kul, sade Carl Philip Lindblom i ATG Live.

Chapuy utnyttjade sin startsnabbhet genom att ta ledningen och första 500 gick efter 1.10,5. Lindblom fick sedan lugna ner till 1.12,5 det inledande varvet och då kunde ingen komma i närheten till slut. Segertiden stannade vid 1.11,0a/1640 meter och förstapriset var 150.000 kronor.

– Hästen uppträdde lugnt och fint, jag han var kanonfin helt enkelt.

Carl Philip Lindblom fick också frågan i vinnarcirkeln om hur kan kunde vara så samlad efter en sådan här storseger?

– Man är liksom inne i det hela nu, det kommer kanske mera känslor längre fram.

Beröm fick också Carl Philip av sin far – välkände kusklegendaren Carl-Erik Lindblom i ATG Live. Den sistnämnde är kusin med Åke Lindblom, som tränar Chapuy.

– Carl Philip är så lugn i loppen, lite som Örjan Kihlström. Jag har varit förbannad på honom länge att han slutade med golfen och istället började med travet, men nu måste jag kanske backa lite på det. Han har talang.

Bakom Chapuy höll Timo Nurmos-tränade Seismic Wave till andraplatsen för Magnus A Djuse. Detta sedan han valt att byta andra par utvändigt mot dödens. Trea i mål blev Daniel Wäjersten med Global Badman från tredje par utvändigt. Wäjersten svarade attacker i tredjespår 700 kvar och hästen höll godkänt. Missle Hill följde med i Global Badmans rygg från femte par utvändigt, men saknade det där rätta trycket som femma.

Hannibal dominerade

Det såg länge ut att bli hemmaseger i det inledande bronsförsöket genom ledande Emilia Leo och No Doubt. Detta sedan man fått bestämma efter 1.15,5 första varvet. Men i utgången av sista kurvan blev det galopp och då kunde istället Magnus A Djuse överta ledningen och gå undan till säker seger med Oscar Berglund-tränade Hannibal Face (e. Bold Eagle). Det vinnande ekipaget bytte tredje ytter mot dödens och vann med krafter kvar. Kimi di Quattro försökte utmana över upploppet efter en resa i dödens/andra ytter men Ulf Ohlsson fick nöja sig med andraplatsen. Trea slutade Carl Halbak från vinnarhålet och Capital Gain C.C. avslutade bra i tredjespår under slutrundan till fjärdepriset. Segertiden blev så fin som 1.12,8a/2140 meter.

– Jag har haft en väldigt bra känsla under den här veckan, letat fel men inte hittat några. Så det här var väldigt skönt och hästen har kapacitet att gå hela vägen upp i högsta klassen, kommenterade Oscar Berglund i ATG Live.

Mera Djuse

Magnus A Djuse plockade även hem V75-avslutningen med Timo Nurmos-tränade Amalencius B.B. Det blev inledningsvis en tuff resa fram i dödspositionen, men det slutade med tredje par utvändigt när först Bugatti Miles och därefter Titan Yoda letade sig fram i dödspositionen. Djuse fick sedan en bra rygg att gå med i sista 600 när Örjan Kihlström svarade attackerna bakifrån i tredjespår. Över upploppet var sedan Amalencius B.B. den snabbaste. Ledande L.L.Royal var fullt godkänd som tvåa medan Bugatti Miles klarade tredjeplatsen från andra ytter.
– Det är bara att åka hem och ladda för Breeders Crown-semifinalerna på Solvalla i morgon, sade Magnus A Djuse, apropå ett eventuellt firande.

Men firade gjorde nog istället ägarna – Stalletalltidibaren HB.

Dubbel för Lövdal

Andreas Lövdal valde att styra på först i tredjespår redan 1100 kvar från fjärde par utvändigt med Katja Melkko-tränade Edima (e. Love You) i försöket i Diamantstoet (V75-4). Han kom ner i dödspositionen 500 kvar och det fyraåriga stoet visade sig bara vara bäst den här dagen vid mycket säker seger.

– Hon är otroligt stark och fin på alla sätt. Hästen hade gott om tid att kolla lite på fotograferna till slut, sade Andreas Lövdal, som är inne i en hektisk period då han tävlar samtidigt som A-tränarkursen rullar vidare på Wången.

Benita Winner kördes i ledningen av Carl Philip Lindblom och första 500 avverkades efter 1.15,5. Ekipaget höll bra som tvåa medan Cala Mayor de B. klarade tredjeplatsen från dödspositionen för Marcus Lilius. Segertiden blev 1.13,1/2160 meter.

Ännu mera Lövdal blev det i klass I-försöket (V75-6) med Timo Nurmos-tränade Express Love (e. Readly Express). Han fick en bra resa i andra par utvändigt och svarade sedan attacker i tredjespår på sista bortre långsidan. Ledande Global Crusader såg ut att hålla undan i det längsta men Express Love visade härlig inställning när han avgjorde precis på linjen. Dessutom var det starkt gjort av Lövdal att inte förivra sig bakom den här väldigt speciella femåringen.

– Det är inte bra för hjärtat att köra sådana här hästar. Man får hålla andan i nästan hela loppet, men han var riktigt bra. Det var hårt i mål men jag hade ändå en liten känsla för att vi var först, sade Andreas Lövdal i ATG Live.

Storfavoriten Global Crusader (galopperade i en av de återkallade starterna) var stor i nederlaget som tvåa medan Gordini Brick levererade en vass spurt till tredjeplatsen efter lucka från tredje par invändigt. Ruger galopperade från start för att sedan reparera starkt och komma med en sylvass avslutning över upploppet. Men det blev tyvärr en ny galopp strax före mål.

Stark klass II-vinnare

Petter Lundberg körde verkligen som att han hade bästa hästen i klass II-försöket (V75-5). Med Björn Röcklinger-tränade Neon Bank (e. The Bank) satte han upp ett för klassen väldigt högt tempo utvändigt om ledande Drill med Ulf Ohlsson i sulkyn. Första varvet travades efter 1.12,5 men Neon Bank hade ändå styrkan och moralen att avgöra sista biten.

– Han är stark som en oxe, en fruktansvärt bra häst. Han har varit lite stel och bunden i aktionen, så jag tror att det finns mycket utveckling i honom, sade Petter Lundberg.

Drill höll starkt till andraplatsen medan Teus spurtade piggt som trea efter en resa i femte ytter och sedan ryggar under slutvarvet. Segertiden blev starka 1.12,8a/2140 meter.

 

 

 

ANNONS