Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cash And Carry imponerade i Vaggeryd

Fyra felfria lopp och lika många segrar. Cash And Carry fortsätter att imponera för Anders Svanstedt.

Publicerad:

Cash And Carry (e. From Above) var favorit trots bakfår och en befogad sådan skulle det visa sig. Anders Svanstedt visste vad han gjorde när han körde fram utvändigt om ledande Chloe’ Degli Dei och Mika Forss. Där drog Alessandro Gocciadoros sto i hårt tempo och när tätduon nådde 1000 meter visade klockan 1.12,5. Det brydde sig inte utvändige Cash And Carry om. Hon hade knäckt ledaren redan innan slutsvängen och sedan var det uppvisning när Svanstedts sto dansade undan på 1.13,5a/2140 meter.

– Hon är helt otrolig. Jag hade velat ta det lite lugnare, men ledaren tappade travet lite så jag tryckte på, sade Anders Svanstedt i vinnarcirkeln.

Hans löfte är fortsatt obesegrad felfri och med 60 000 kronor i förstapris var segern i Vaggeryd hennes största så här långt.

– Nu var hon faktiskt lite trött den här gången och det är bra tycker jag. Det är första gånger jag känner att det tar emot lite för henne. Det kommer nog att ta henne framåt.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Morotai Degato och Oskar Kylin Blom. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Ny V86-dubbel för Kylin Blom

Oskar Kylin Blom och hans hästar stortrivs på V86 för dagen. Förra veckan blev det en dubbel  i Åmål och den här gången kunde han köra sig till ledningen med Nicois du Gull (e. Atlas de Joudes) och sedan var segern aldrig i fara. Sexåringen tog sin andra raka seger på 1.13,8a/1640 meter.

– Jag gillar att se nya banor och det är första gången jag är här. Jag kom hit med två hästar i bra form och den första började bra nu, så det var jätteroligt, sade Oskar Kylin Blom i vinnarcirkeln.

Sedan var det dags igen. Återigen blev det ledningen, den här gången med nöd och näppe efter tuff strid. Då valde Oskar Kylin Blom att köra Morotai Degato (e. Maharajah) i rygg på storfavoriten Amornero Roc som övertog efter en bit. Han drog på i högt tempo och höll riktigt bra. Så bra att Oskar Kylin Blom fick luckan från ryggen på upploppet. Då avgjorde Morotai Degato på ett par steg och vann på fina 1.10,7a/1640 meter. Strax innan mål bjöd tränaren och kusken på en rejäl segergest.

– Jag hade känslan att han kunde springa riktigt fort över 1600 meter och jag tänkte att jag skulle köra honom i spets. Men Mika kom och jag var rädd om hästen och körde på chans. 200 kvar kände jag: Han kommer att explodera om luckan kommer, sade Oskar Kylin Blom, som alltså firade andra raka V86-dubbeln.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Hurricane Silas och Ulf Ohlsson. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Storfavoriten föll

Det blev ingen lycka i Harpers för Maestro Crowe. När det var dags för omtag för Johan Untersteiners starke valack spelades han till storfavorit i Smålandsstayern. Strax efter den första kilometern kunde Untersteiner trycka sig till ledningen med Kondor Dream i rygg. Dessa skaffade sig en lucka ner till övriga fram till att Hurricane Silas (e. Maharajah) och Ulf Ohlsson kommit ikapp in i slutsvängen. Väl där såg Maestro Crowe slagen ut och när upploppet kom blev det en duell mellan Kondor Dream och Hurricane Silas. Den sistnämnde gick segrande ur striden och vann på nya banrekordet 1.14,8/3680 meter.

– Jag vet ju att han går hela vägen in, men det var en bra bit fram till Johans som har varit väldig bra. Då var jag väl inte jätteoptimistisk. Men han kändes stark, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Fredrik Persson tränar vinnaren som tog tredje raka segern.

Mer Ulf Ohlsson blev det i loppet därpå när storfavoriten höll för trycket. Återigen var det långt fram ut på slutrundan. Den här gången med storfavoriten Becker Grif (e. Varenne).

– Det var långt fram, men han är stark och rejäl så jag hade inte gett upp hoppet.

Efter ett lopp i kön och sedan via tredjespår kunde ekipaget attackera via fjärdespår när upploppet kom. Klockan stannade på 1.15,2a/2140 meter när Magnus Dahléns nyförvärv tog andra raka för Halmstadtränaren.

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Utvändigt syns Brezza du Kras som tilldömdes segern efter att invändiga Noumba Mom diskvalificerats för passgång. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Diskad måletta

I den sjätte avdelningen var det fler som imponerade. Efter en topprestation i dödens var Kevin Oscarsson och Jerry Riordan-tränade Noumba Mom först i mål i sprinterloppet. Ekipaget diskvalificerades dock då hästen gick över i passgång på upploppet. Istället gick segern till Alessandro Gocciadoros Brezza du Kras (e. Irving Rivarco) och körande Mika Forss. Det fyraåriga stoet fick ett lopp i tredje utvändigt innan hon fick gå först i tredjespår fram till upploppet. Segertiden blev 1.11,0a/1640 meter.

– Det är tråkigt med passgång. Min häst var i alla fall fin och andraplatsen blev en seger i dag, sade Forss i vinnarcirkeln.

Den diskade kusken lämnade dock inte banan segerlös. Dessförinnan tog nämligen Kevin Oscarsson och Dan Widegren-tränade Domingoa (e. Donato Hanover) ledningen efter en bra start från innerspår på 20 meter tillägg. Ekipaget var först framme för att ta över ledningen och väl där kunde ingen hota det fyraåriga stoet. Hästen vann på V75 i april och den senaste fullträffen var karriärens fjärde. Den togs på 1.15,2/2660 meter.

– Hon öppnade bra och det blev bra när vi kunde öka tempot successivt. Det kom upp några tuffa hästar utvändigt, men hon svarade bra, sade Kevin Oscarsson i vinnarcirkeln.

I avslutningen bjöd Sofia Aronsson-tränade Jaxon V.S. (e. Gustav Diamant) på en svettig insats. Stefan Persson styrde på att lade sig utvändigt om favoriten Bolt Kronos inför slutrundan. Sedan blev det en uppgörelse mellan täthästarna och när mållinjen kom var det utvändige Jaxon V.S. som satte nosen först. Segertiden blev 1.13,6a/2140.

ANNONS

Ämnen i artikeln