Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cash Bore och Hicham El Jaouhari bäst

Ulf Borekulls Cash Bore hade galopperat i fyra av de fem senaste starterna, men under torsdagen flöt allting som det skulle för sexåringen som vann tillsammans med Hicham El Jaouhari.

Publicerad:

(TV-BILDER FRÅN ATG)

Ulf Borekull föder upp ett par hästar per år. För tillfället har han tio hästar som tränas, och i stallet arbetar Hicham El Jaouhari. Under torsdagen kom årets första seger tillsammans med Cash Bore, en sexåring efter Make It Happen. Körde till seger gjorde just Hicham El Jaouhari som tog karriärens andra seger i åttonde loppet som han körde.

– Hicham har arbetat hos mig i 1,5 år nu och även om han inte haft rutin av att köra lopp så har han stor hästerfarenhet. Han har arbetat i Italien, men även hos Petri Puro. Så att han kan häst är det inget snack om och därför var det roligt när vi fick till så han fick licens i våras. Det var kul att det fungerade för honom och Cash i dag, säger Ulf Borekull.

Inför torsdagens start hade Cash Bore galopperat i 17 av 34 starter, och i fyra av de fem senaste starterna, vilket bland annat innebar att han inför torsdagens start var tvingad till kvallopp. Både i kvalloppet och väl i torsdagens start lyckades däremot Hicham El Jaouhari köra felfritt med hästen. Torsdagens vinst togs på tiden 1.16,3a/2.140 meter och vinsten var värd 35.000 kronor.

– Det har krånglat mycket för Cash. Det får inte vara trånga situationer och så vidare, då blir det lätt galopp. Nu gick det bra, Hicham känner ju honom väl, men även han har kört sina galopper med Cash... Men kapacitet har hästen, det har man vetat om.

Förutom Cash Bore finns det ytterligare två starthästar på träningslistan i Alicia Bore och Boston Bore. Framför allt Alicia Bore har gjort det riktigt bra med 628.200 kronor intjänat, vilket gör henne till en av Ulf Borekulls främsta uppfödningar. Och nu kan det mycket väl bli avel för henne till våren.

– Jag har betäckningsrätter i både Power och Googoo Gaagaa, så vi får se vilken hingst jag väljer till vilken av mina ston. Men Alicia Bore har gjort det bra i karriären, men vintern är inte hennes årstid, hon är beroende av att gå skolös.

Om Ulf Borekull får vänta på avkommor efter Alicia Bore, så finns det däremot en del spännande hästar som kommer underifrån. Däribland har han två tvååringar som han har höga tankar om.

– Jag har faktiskt betalat in till årgångsloppen med de två. Det är en lillasyster till Lucky Truc efter Orlando Vici, och sedan har jag även en avkomma till Raja Mirchi med Muscles Yankee som morfar. Båda två jobbar fint och jag inbillar mig att det är två riktigt fina hästar. Det känns verkligen så av träningen att döma, säger Borekull.

ANNONS

Ämnen i artikeln