Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

C’est Uncle Toni tände till i Boden

Ove A Lindqvist och Ann-Catrin Frisk bjöd på två övertygande vinnare.
På V64-spelet tog C’est Uncle Toni en mycket efterlängtad seger.
– Han har jobbat som en gud inför varenda lopp, säger Lindqvist.

Publicerad:

Ändå kom den fyraårige valacken till Boden med tio raka starter utan seger. Det var svårt att tro när han bara lämnade konkurrenterna och skapade en gigantisk lucka på upploppet.

– Jag har varit jättebesviken på honom. Senast fick vi stryka honom för en halsinfektion och i samband med det gick de ner och kollade i halsen på honom. Då sa de att han var för trång i halsen och att vi skulle använda tungband. Det har vi aldrig haft. Det är den enda förklaringen jag kan säga tror jag. Han blev lite vass i dag. Tidigare har han varit lite ovillig och lat. Nu fick han väl luft då.

Miljonärer i familjen

Att det finns kapacitet visade hästen med all önskvärd tydlighet. En närmare titt på mödernet gör att det inte ser ut som en tillfällighet. C’est Uncle Tonis (e. Going Kronos) mamma, Jovelinotte, har lämnat både femfaldige miljonären Opitergium (e. Pine Chip) och trippelmiljonärskan Pasithea Face (e. Muscle Hill). Där hittar också kusken en alternativ förklaring.

– Det har sagts att om de där syskonen ska göra någonting så tar det tre-fyra gånger innan de fattar det. Vi får hoppas att det lossnar nu.

Segern var värd 25 000 kronor och nu har C’est Uncle Toni 101 700 kronor på kontot.

– Som han har jobbat har jag sagt att han har oerhört mycket pengar att tjäna. Efter dagens lopp så måste jag väl börja tänka så igen.

Hästen tränas av paret Ann-Catrin Frisk och Ove A Lindqvist. De lyfter fram ytterligare två personer.

– Vi är fyra stycken i stallet som håller på och kämpar med hästarna. Tina Hedlund och Gunilla Bergman är där med oss.

Stallkamraten vann direkt

Segern var tävlingskvällens andra. Innan V64-spelet tog nämligen Love You Long Time (e. Love You) karriärens första seger i sin andra start. Valacken kvalade för franske tränaren William Green så sent som i augusti och debuterade i Jörgen Westholms regi i början av november. Strax därpå hamnade han på Ann-Catrin Frisks träningslista.

– Båda var bra i kväll, men den var riktigt, riktigt bra. Han hade faktiskt ganska mycket krafter kvar också. De franska ägarna har tränat upp honom bra. Här får vi bara bära frukten. Jag behövde bara åka med i dag. Vi ska inte ta åt oss äran. Det ska William Green göra.

Blir det någon vinterträning eller ska hästarna starta på nu?

– De ska nog tävla ett tag. De är ganska rejält tränade redan.

V75?

– Ja kanske C’est Uncle Toni nu när han visade lite bättre go i grejerna. Vi har ju Winter Burst-omgången i Umeå. Då slipper han möta de från söder också.

Fullständiga resultat från tävlingskvällen i Boden finns på Travrondens tävlingsplattform. 

ANNONS

Ämnen i artikeln