Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Chablis Ribb ledde hela vägen

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Chablis Ribb och Magnus A Djuse vann med liten marginal. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

I Halmstad avgjordes även ett lopp för högsta klassen bland de femåriga stona. Där ledde Josefine Ivehags Chablis Ribb från början till slut.

Publicerad:

200.000 kronor i förstapris. Det kammade Josefine Ivehags Chablis Ribb (e. Raja Mirchi) hem. I ett lopp för högsta klassen bland de femåriga stona ledde hon varenda meter med Magnus A Djuse i sulkyn.

– Jag tyckte inte att det fanns någon som jag riktigt ville släppa till. Hon har gjort bra lopp. Det kändes bra fram till 50 meter kvar och då närmade sig Ohlssons häst. Det är verkligen kul att vinna en sådan här dag, sade Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Chablis Ribb varvade på 1.12,5 och kom i mål på 1.12,4a/2140 meter före Honfleur Mearas och Breidabliks Kahlua.

– Jag litar helt på vad kusken gör. Hon har gått bra i ledningen och hon tyckte att det var roligt att springa där i dag. Det är en superfin häst. Man säger alltid att sina hästar har otur men hon har jämnt dåliga spår. Det blev helt perfekt den här gången. Det är en fin, hård märr, sade Josefine Ivehag i vinnarcirkeln.

I ett försök till Diamantstoet blev det en dubbelseger för Eric Martinsson. Carl Johan Jepson hittade till ledningen per omgående med Parfait A.F. (e. S.J.’s Caviar) – och där stannade ekipaget hela vägen in i mål och kammade hem segern värd 110.000 kronor.

Parfait A.F. vann på 1.13,8/2140 meter närmast före stallkamraten Fluttershy A.F. som travade i rygg på vinnaren hela vägen. Där bakom gick tredjepriset till Giannas Love.

– Det var roligt att det föll väl ut med allting. Vi hittade båda två hos Anna Forssell. De har följt varandra åt och har lika många starter. Det är nog inte slut på kampen dem emellan, sade Eric Martinsson i vinnarcirkeln.

Carl Johan Jepson:

– Jag fick en bra start. Hon är lite bökig att vända med så vi kunde inte få ett bättre spår än i dag. Tempot passade hästen och jag hade enligt mig värsta konkurrenten i rygg. Men det var vi som drog längsta strået den här gången. Hon har visat gott kunnande och kommer nog duga en bit.

Även i stayerloppet blev det seger från ledningen. Per Linderoth hittade tidigt till ledningen med Daniel Wäjerstens King Cole (e. Maharajah) – och därifrån blev det seger. Per Linderoth skärpte farten ordentligt under slutrundan och den manövern höll hela vägen in i mål. Man vann loppet på 1.13,8/3140 meter före Hades de Vandel och Toto Barosso.

– Det var väldigt kul att få vinna. Hästen är väldigt rejäl. Förstavarvet var lugnt så det blev nästan som ett lopp över 2100 meter. Sista varvet körde jag så fort jag kunde, sade Per Linderoth i vinnarcirkeln om segern som var värd 200.000 kronor.

ANNONS