Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Champion Mats E Djuse avslutade med två segrar

Mats E Djuse var nästan klar kuskchampion redan före årsfinalen i Östersund, men plockade för säkerhets skull ytterligare två vinster i kväll.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mats E Djuse blev champion i Östersund för andra gången. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Mats E Djuse inledde i femte par invändigt med Bowling el Mar (e. Orlando Vici) i Siri Jonssons Minne (V64-5), men kunde sedan följa med i rygg i tredjespår på  Walther På G fram till upploppet. Sedan blev det enkelt och förstapriset var 50.000 kronor. Djuse kunde skoja lite efter en annars galoppfylld kväll.
– Nu lyckades vi äntligen köra felfritt, måste vara en travmaskin. Den här hästen har gjort det bra hela året och det var inget undantag i dag, sade Mats E Djuse, som sedan av bara farten även tog hem tionde loppet bakom Erik Holm-tränade Just More Fun (e. Super Photo Kosmos).

Mats ordnade sin andra championtiteln i Östersund, den första kom 2019. Bowling el Mars seger innebar också att Daniel Wäjersten avgjorde tränarchampionatet med en seger före Oscar Berglund.

När storfavoriten No Limit Express blev för het och galopperade i V64-inledningen blev det enkelt för Robert Bergh-tränade Humble Man (e. Readly Express).
– Jag trodde vi skulle komma till spets direkt, men nu löste det sig bra ändå när Magnus häst galopperade och vi fick överta dryga varvet från mål, sade körande Rikard N Skoglund, som i loppet efter satte sig upp bakom Markus Pihlström-tränade O.P.'s Flawless (e. Maharajah).

Det blev samma segermedicin igen – spets och slut.
– Jag fick en fin start och det blev perfekt när vi sedan kunde hålla ett jämnt tempo. Det kändes bra hela vägen och hästen var duktig. Jag gillar verkligen Maharajah-hästar, sade Rikard N Skoglund.

Jan Ove Olsen har bra fart på stallet för dagen och kunde skrälla i V64-3 med femåriga stoet Kjölstad Prinsesa (e. Åsajerven). Det var Robert Skoglund som kom med ett kraftfullt avancemang från tredje par ytter och körde till spets 1.200 från mål. Jan Ove Olsen släppte då villigt, men luckan kom i god tid på upploppet för att avgöra på säkert sätt.
– Hon öppnade bra och programraden var lite missvisande eftersom vi blev fast mellan hästar senast, kommenterade Olsen.

I V64-4 fick Magnus A Djuse bra ryggar att gå i till slut från fjärde ytter bakom Anna-Lena Göransson-tränade Osah's Bolt (e. One Too Many) och avgjorde då lätt till slut.
– Han vann väldigt säkert på bra sätt och med krafter kvar, sammanfattade Magnus A Djuse.

I V64-avslutningen hittade Robert Skoglund ut från vinnarhålet med egentränade Harry Växus (e. Bork Odin) och då bet det fint sista 100 till säker vinst. Förövrigt den första segern sedan augusti 2019.
– Harry Växus har har haft stora problem med skador, men skötaren har gjort ett jättejobb. Hästen är frän och man blir nästan lite rörd av att han nu fungerade fullt ut. Men jag trodde att de lite tätare starterna skulle göra susen, sade Robert Skoglund.

V64-raden:

6–1–5–6–5–7

6 rätt: 98.710 kronor
5 rätt: 425 kronor
4 rätt: 44 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln