Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Charleston Volo vann Norskt Travderby

Foto: STEIN LARSEN
Charleston Volo stod emot Amazing Justice över upploppet och vann Norskt Travderby. Foto: STEIN LARSEN

Efter att tidigt ha kommit till ledningen var Charleston Volo bäst i Norskt Travderby.
Det var första segern för kusken Åsbjörn Tengsareid och den tredje för Frode Hamre som tränar hästen
– Han har varit den bästa fram till dag och nu fick han sätta kronan på verket i derbyt, sade Tengsareid i vinnarcirkeln.

Publicerad:
Foto: STEIN LARSEN
Foto: STEIN LARSEN

Betrodde The Pirate gjorde bort sig redan innan start. Mighty Boy tog hand om ledningen för att släppa till Åsbjörn Tengsareid och Charleston Volo (e. Classic Photo). Första 500 metrarna travades efter 1.11,4.

I tredje utvändigt satt favoriten Alegrito. Lars Anvar Kolle valde tidigt att styra på och ta positionen utvändigt om ledaren. Här var loppet låst och på mellanvarvet hände ingenting. Varvet travades efter 1.15,2. Det verkade bli en strid mellan täthästarna.

I den sista svängen föll Alegrito tillbaka och det kom att stå mellan ledande Charleston Volo och Amazing Justice som tog sig fram snabbt via spåren. Ledaren var starkast och vann Norskt Travderby. Segertiden blev 1.14,0a/2.600 meter och förstapriset var 1.000.000 norska kronor. Han kördes av Åsbjörn Tengsareid som har vunnit över 3.000 lopp som kusk och tog nu sin första derbyseger. 

– Det är helt fantastiskt, detta är en dröm som går i uppfyllelse. Drömscenariot var att att få överta utan att det gick för fort. Det blev optimalt. Han har varit den bästa fram till dag och nu fick han sätta kronan på verket i derbyt. Det är bara att tacka Frode för att han har satt hästen i detta skicket. Detta ger verkligen motivation att fortsätta vidare, sade Åsbjörn Tengsareid i vinnarcirkeln.

Tredje segern för Hamre

Hästen har varit en av Norges bästa fyraåringar under säsongen. Han vann bland annat Jarlsberg Grand Prix under sommaren. Charleston Volo tränas av Frode Hamre som även tränar trean Code Young och fyran Thai Greenwich. Han tog sin tredje tränarseger i Norskt Travderby. De tidigare kom 2006 och 2016.

– Det är en fantastisk prestation. Jag är så glad och nöjd. Derbyt är inte lätt att vinna och nu har vi klarat det, det har varit målet i ett helt år. Han var tung och seg i kvalet, den sista veckan har han varit bättre med mer spring i benen, jag hade en bra känsla när vi åkte hit, sade Frode Hamre i vinnarcirkeln.

Charleston Volo har gjort 19 starter, vunnit sex lopp och tjänat knappt två miljoner norska kronor.

Amazing Justice såg segerfarlig ut i början av upploppet men fick nöja sig med andraplatsen.

– Jag fick känslan att det kan gå men det hade gått lite för långsamt under loppet. Han gjorde ett väldigt bra lopp, sade Magnus Teien Gundersen till Rikstoto Direkt.

ANNONS

Ämnen i artikeln