Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Chebba Mil följde upp med ny storseger

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Cheeta Mil och Robin Bakker tog hem Stosprintern. Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Nyligen vann Chebba Mil Drottning Silvias Pokal. I Stosprintern var Paul Hagoorts häst bäst på nytt – trots tuffast upplägg av samtliga.

Publicerad:

Robin Bakker hittade fjärde ytter med Paul Hagoorts Chebba Mil (e. Readly Express). Dryga halvvarvet från mål vred Bakker på som första ekipage i tredjespår och där blev man kvar hela vägen.

Och trots det var man först i mål. Chebba Mil kopplade grepp in på upploppet och stegade undan förtjänstfullt till sjätte raka segern. I början av maj vann ekipaget Drottning Silvias Pokal på Åby och nu kan man alltså lägga ytterligare en storseger till samlingen.

Chebba Mil kom i mål på 1.10,7a/1609 meter och kretsen kring hästen belönades med 800.000 kronor.

– Vi hade ett bra spår men hon är inte den snabbaste iväg. Vi fick en bra rygg och tempot var högt. Jag valde att avvakta när Imhatra Am kördes fram och gick på 700 meter kvar. Hästen är stark och jag tycker att hon vann enkelt. Vi har haft ett fantastiskt år i Sverige. Det är trevligt att vara här, sade Robin Bakker i vinnarcirkeln.

Andraplatsen gick till Stefan Melanders Imhatra Am med Mats E Djuse i sulkyn. Djuse lämnade tredje ytter för positionen först utvändigt om ledaren varvet kvar. Ekipaget ledde i utgången av sista sväng men kunde inte stå emot vinnaren den sista biten.

Johan Untersteiner körde Global Creation i ledningen. Därifrån slutade man trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln